Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας

Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας
Τον Οκτώβριο θα αποφασιστεί η τύχη της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Κατά το δημοσίευμα οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και το πακέτο λιτότητας θα παράγουν γρήγορα αποτελέσματα.
Μάλιστα αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Γιούνκερ στην Αθήνα το περιοδικό σημειώνει πως το κλίμα ήταν ευχάριστο - αλλά....

μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες, καθώς πίσω από τις κλειστές πόρτες ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα έφτασε στην «κόκκινη γραμμή» και πλέον δεν θα πρέπει να περιμένει ειδική μεταχείριση. Μάλιστα του είπε πως δεν βοηθάει το αίτημα της Ελλάδας για επιπλέον χρόνο...

Το Spiegel γράφει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδείχθηκε καλός... μαθητής και έτσι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Βερολίνο δύο ημέρες αργότερα, την Παρασκευή, δεν ζήτησε επιπλέον χρόνο.


Μάλιστα το περιοδικό γράφει πως η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 18-19 Οκτωβρίου θα είναι μια επίδειξη δύναμης σε όλη την Ελλάδα. «Το ΔΝΤ τηρεί μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή στις διαπραγματεύσεις. Τα κλιμάκια του Ταμείου αισθάνονται ότι τα χρέη της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμα και απειλούν να αποσυρθούν από το πρόγραμμα βοήθειας τελείως. Η μόνη εναλλακτική για τους δημόσιους πιστωτές της, ιδιαίτερα για την ΕΚΤ, είναι να διαγράψει μέρος του χρέους της Ελλάδας» γράφει το περιοδικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"