Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

«Σε ισχύ η νέα ‘Κλαδική Συλλογική Σύμβαση’ εμπορίου»

Από σήμερα 1η Αυγούστου τίθεται σε ισχύ η νέα ‘κλαδική σύμβαση εμπορίου’, η οποία υπεγράφη μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης της νέας ‘Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης’ [ΕΚΣΣ] για το εμπόριο.
Η εν λόγω συμφωνία «αποτελεί την κατ’ εξοχήν έκφραση κοινωνικής ειρήνης στην αγορά και αντανακλά την βούληση των μερών για δέσμευση και....
εξεύρεση κοινών λύσεων, όχι μόνο για τους όρους αμοιβής και εργασίας των 800.000 εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά και για ευρύτερα ζητήματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας και παραγωγικότητας της αγοράς…» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην κοινή ανακοίνωση των ΕΣΕΕ [Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου] και ΓΣΕΒΕΕ [Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών- Εμπόρων].
«Τα πλεονεκτήματα από την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης, σε σχέση με τους αυτοματισμούς μειώσεων που έχει επιβάλλει το μνημόνιο, είναι σαφή και ακλόνητα. H αναγκαία μετρημένη μείωση του μισθολογικού κόστους στα αξιοπρεπή επίπεδα της 1-1-2009 επιβεβαίωσε τη δίκαιη πρότασή μας για επαναφορά των μισθών στην προ κρίσης εποχή με ‘πάγωμα’ επιδομάτων και ωριμάνσεων για ένα χρόνο, αρχής γενομένης από 1ης Αυγούστου 2012.», κατέληγε το κοινό -των δύο εργοδοτικών φορέων- ανακοινωθέν.
Η ‘χρυσή τομή’ της εν λόγω ‘νέας -άρτι εφαρμοσμένης- κλαδικής σύμβασης’, που αφορά 800.000 εργαζομένους στον κλάδο του εμπορίου, τέθηκε εν ισχύ -όπως ορίσθηκε κατά την συμφωνία- σήμερα Τετάρτη, 1η Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"