Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Προς επίλυση το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

Την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να υπάρξει ταχεία και αποτελεσματική λύση για την εναπόθεση και τη διαχείριση των σκουπιδιών των δήμων της Πελοποννήσου, ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες με τους δημάρχους της περιοχής, παρουσία της αντιπεριφερειάρχου Πελοποννήσου....
Κωνσταντίνας Νικολάκου και της εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών Μαρίνας Φωτοπούλου.

Στη δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ και διεξήχθη σε κλίμα συνεννόησης, ο κ. Καλαφάτης, αφού συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη διαχείριση των απορριμμάτων, ζήτησε από τους δημάρχους να προτείνουν σημεία για τη διανομή και την επεξεργασία των σκουπιδιών, μέσα στο προσεχές διάστημα.


Παράλληλα δε, συμφωνήθηκε η προσωρινή λύση που θα εξευρεθεί μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη από την περιφέρεια, να είναι και μέρος της οριστικής λύσης.


Ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μάλιστα εντολή στην γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Μάρω Ευαγγελίδου και το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα να επιταχύνουν σε όλα τα επίπεδα τους ρυθμούς των υπηρεσιών του υπουργείου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ενέργειες των δήμων, καθώς το ΥΠΕΚΑ έχει αναλάβει το συντονισμό και την επίσπευση των διαδικασιών για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.


Εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει οριστικοποιηθεί η χωροθέτηση από πλευράς των δήμων της Πελοποννήσου, οπότε και θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, προκειμένου να προχωρήσουν περαιτέρω οι απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"