Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την αύξηση του τέλους υπέρ ΑΠΕ


Πρόσθετη επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ θα φέρει η αναμενόμενη αύξηση κατά 47% του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος υπέρ ΑΠΕ) στα 8 ευρώ/Mwh μεσοσταθμικά, από 5,43 ευρώ/Mwh που είναι σήμερα.
Η αύξηση ενδέχεται να εφαρμοσθεί αναδρομικά από 1ης Αυγούστου και η ανακοίνωση των αποφάσεων αναμένεται εντός των επομένων ημερών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα....
της εφημερίδας Ημερησία, η αύξηση του τέλους κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ), το οποίο αυξάνεται συνεχώς εξαιτίας της αθρόας ένταξης νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα.
Ο επιμερισμός του τέλους ΑΠΕ ανά κατηγορία καταναλωτών δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, καθώς αναμένονται από τη ΔΕΗ οι πίνακες με το μέσο έσοδο πωλήσεων ανά κατηγορία, βάσει του οποίου θα γίνει ο τελικός καταμερισμός, που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, Παρασκευή, ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σήμερα, με μεσοσταθμικό τέλος ΑΠΕ στα 5,43 ευρώ/Mwh, η χρέωση για την οικιακή κατανάλωση φθάνει στα 5,99 ευρώ/ΜWh
Kύκλοι της ΡΑΕ αναφέρουν πάντως ότι παρά την αύξηση, το τέλος ΑΠΕ για τους οικιακούς καταναλωτές θα διαμορφωθεί σε επίπεδα «σαφώς κάτω από διψήφιο νούμερο», πολύ κοντά στη μεσοσταθμική τιμή.
Όσον αφορά στις μεγάλες, ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής επιβάρυνση που θα έχουν από το τέλος αναμένεται να παίξουν οι διατάξεις της απόφασης 1453/11, οι οποίες για το 2012 απαγορεύουν η συνολική χρέωση για το τέλος ΑΠΕ να υπερβαίνει τα 800.000 ευρώ ανά θέση κατανάλωσης.
Το τέλος υπέρ ΑΠΕ για τις μεγάλες βιομηχανίες φθάνει στα 2,96 ευρώ/Mwh
Η κατηγορία που φαίνεται ότι θα επιβαρυνθεί περισσότερο είναι οι πελάτες της μέσης τάσης, δηλαδή μεγάλοι εμπορικοί καταναλωτές, καθώς και άλλες ειδικές κατηγορίες όπως οι αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"