Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Σχέδια φυγής ξένων τραπεζών από τη χώρα

Η διάθεση ξένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αποχωρήσουν από τη χώρα μας εξαιτίας της παρατεταμένης βαθιάς ύφεσης και της αβεβαιότητας για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ λαμβάνει μαζικές διαστάσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πορτογάλοι της Millennium Bank εξετάζουν τις δυνατότητες πώλησης της τράπεζας χωρίς ωστόσο να έχει εκδηλωθεί κάποιο ενδιαφέρον. 
Στον ίδιο δρόμο βρίσκονται....
τα δύο κυπριακά συγκροτήματα –Τράπεζα Κύπρου και Cyprus Popular–, τα οποία εξετάζουν όλες τις επιλογές: από την πώληση των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα μέχρι τη νομική αυτονομία τους
Τις δυνατότητες πώλησης της Geniki Bank εξετάζει επίσης ο μητρικός γαλλικός όμιλος Société Générale. Ωστόσο, η απαγκίστρωση από την Ελλάδα, στη σημερινή συγκυρία, είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. 
Η οικονομία βυθίζεται και το φάσμα της εξόδου της χώρας από το ευρώ παραμένει απειλητικό
Η διοίκηση της Credit Agricole, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε συζητήσεις με ελληνικές τράπεζες για την πώληση της Emporiki Bank, προκειμένου να επιτύχει την απαγκίστρωσή της από την Ελλάδα, προχωρεί στην...προικοδότηση της θυγατρικής: όχι μόνο θα την ανακεφαλαιοποιήσει, αλλά θα εισφέρει επιπλέον κεφάλαια στο νέο σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"