Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ενα βήμα πριν το λουκέτο το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Ενα βήμα πριν το λουκέτο το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας Σε οικονομικό αφανισμό και πιθανώς σε λουκέτο οδηγείται το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, όπως άλλωστε δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα στη χώρα. 
Κι αυτό γιατί μετά την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΚ) σταμάτησε η χρηματοδότησή τους, η οποία γίνονταν μέσω των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών στον ΟΕΚ.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ήδη, όπως ανέφεραν ο πρόεδρος Σωτήρης Τσώνης και οι εργαζόμενοι, έκλεισε το Εργατικό Κέντρο Πύργου - ενώ πολλά Κέντρα λειτουργούν χωρίς....
ρεύμα και τηλέφωνο γιατί χρωστάνε τους λογαριασμούς.
Και στην Καλαμάτα «έχουμε φτάσει να λειτουργούμε οριακά, αφού τα κόστη συντήρησης του κτηρίου είναι τεράστια», ανέφερε ο Σωτ. Τσώνης. 
Απλήρωτοι από τον Ιανουάριο είναι και οι εργαζόμενοι, αν και πήραν από τον ΟΑΕΔ τη διαβεβαίωση ότι μέσα στον Αύγουστο θα τους καταβληθεί ένας μισθός. 
Αλλωστε η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, που δημιουργήθηκε μετά την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, ανέλαβε να διεκπεραιώσει μέχρι το Σεπτέμβριο τις υποχρεώσεις των Οργανισμών για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. 
Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σίγουρα αυτούς τους δύο μισθούς. Πάντως υπάρχει η υπόσχεση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προς τη ΓΣΕΕ και το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων πως για το τρέχον έτος θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση. 
Καμία υπόσχεση ή διαβεβαίωση δεν υπάρχει για το τι θα γίνει από το 2013 και οι εργαζόμενοι, καθώς και η συνέχιση της λειτουργίας των Εργατικών Κέντρων βρίσκονται στον αέρα. 
Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, η εισφορά για τη λειτουργία των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων δεν καταργήθηκε. 
Και ζητούν να υιοθετηθεί η πρόταση της ΓΣΕΕ για την ίδρυση φορέα που θα αναλάβει το κομμάτι των κοινωνικών παροχών του ΟΕΚ και μεταξύ αυτών και τη χρηματοδότηση των Κέντρων και των Εργατικών Ομοσπονδιών. 
Ξέρουν όμως ότι την τελική απόφαση θα την έχει η τρόικα, έτσι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να ελπίζουν για μια σωτήρια λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"