Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σε ιδιώτες λιμάνι και αεροδρόμιο Καλαμάτας

Προς ιδιωτικοποίηση μέσω Συμπράξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) οδηγούνται τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Παν. Νίκας, μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 
Κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Κ. Μουσουρούλη και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Κ. Μουτζούρη (φωτό), συζήτησαν....
τη διοίκηση και την ανάπτυξη του λιμένα της Καλαμάτας.
Στο Δήμαρχο ανακοινώθηκε ότι δίδεται κατεύθυνση ανάπτυξης για τα λιμάνια ανάλογη με τα αεροδρόμια, δηλαδή ιδιωτικοποίηση μέσω Συμπράξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), κατά ομάδες. Όπως

είπε ο κ. Νίκας, ως προς την αξιοποίηση του λιμανιού υπάρχει σκέψη στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, η λειτουργία μαρίνας στην ανατολική πλευρά του. 
Αναφερόμενος δε στη λειτουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είπε ότι η διαδικασία προχωρεί σύμφωνα με αυτά που διαλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο. 
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι για το Δήμο Καλαμάτας είναι κρίσιμα ζητήματα και μη διαπραγματεύσιμα. Αφ’ ενός ο έλεγχος από το Δήμο της χερσαίας ζώνης από το ύψος της οδού Φαρών μέχρι και το κέντρο «Βυθός», και αφετέρου, η διασφάλιση του ανεμπόδιστου ελλιμενισμού των κρουαζιερόπλοιων.
Σε κάθε περίπτωση -όπως ανέφερε ο κ. Νίκας- όλα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο σειράς δημόσιων διαβουλεύσεων, στις οποίες θα κληθούν να εκφράσουν άποψη όλοι όσοι κατά καιρούς έχουν καταθέσει προτάσεις για το λιμάνι και την ανάπτυξή του.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
Ακόμα ο δήμαρχος, αναφέρθηκε και στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σημειώνοντας: «Προχωρά η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων μέσω ΣΔΙΤ και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας έχει ενταχθεί, ως γνωστό, στη σχετική διαδικασία»

Ο κ. Νίκας τόνισε πως στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, την επόμενη Πέμπτη, οι Δήμαρχοι στις περιοχές των οποίων λειτουργούν αεροδρόμια θα συζητήσουν και θα πάρουν αποφάσεις για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο νέο τρόπο λειτουργίας των αεροδρομίων. «Είναι βέβαιο πως δε μπορεί να γίνει αποδεκτή η αποξένωση των Δήμων από τη λειτουργία λιμένων και αεροδρομίων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Καλαμάτας θα μεταβεί την επόμενη βδομάδα στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει στα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος το θέμα του χωροταξικού για τον τουρισμό, όσο αφορά στο Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

‘Οπως ανέφερε ο κ. Νίκας, ζήτημα αιχμής θεωρείται η χωροθέτηση του λιμένα της Καλαμάτας για την κρουαζιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"