Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις των κομμάτων μετά την συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ


Τα κόμματα κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά μετά την συνάντηση με την Μέρκελ για συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και για μη διεκδίκηση της επιμήκυνσης η οποία θα "ελάφρυνε" την οικονομική κατάσταση της χώρας.
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα»
«Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για....
το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά και της Άνγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο. «Αντ' αυτού» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών».
Ανεξάρτητοι Έλληνες: «Δωράκι από Σαμαρά σε Μέρκελ η Siemens»
Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό άσκησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. «Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά. Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της Siemens και ξέχασε την επιμήκυνση» σχολίασε ο γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.
«Αραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της Τρόικας που περιμένουνε; Ή μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Ή μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η χώρα «δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη».
Χρυσή Αυγή: «Δεν είπε λέξη ο Σαμαράς - Τοκογλύφος η Μέρκελ»
«Η Μέρκελ -σαν καλή τοκογλύφος- επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο.
«Ο κ. Σαμαράς δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου. Δεν είπε λέξη για το παράνομο και επαχθές χρέος, τη ληστρική πολιτική της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα απαιτείται στιβαρή εθνική ηγεσία, που θα διεκδικήσει δυναμικά τα δίκαια της Ελλάδος» καταλήγει η ανακοίνωση.
ΚΚΕ: «Ο λαός έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί»
Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.
«Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"