Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τα ειδικά μισθολόγια στην κορυφή της διαπραγμάτευσης


Οι περικοπές ύψους 10% στα ειδικά μισθολόγια δικαστικών, ενστόλων, πανεπιστημιακών, γιατρών του ΕΣΥ, διπλωματικών υπαλλήλων και αρχιερέων βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, η οποία ουσιαστικά ξεκίνησε χθες, κατά τη συνάντηση των επικεφαλής των ελεγκτών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Η κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί το μαχαίρι, με τους ελεγκτές μέχρι στιγμής να....
τα απορρίπτουν, αφήνοντας όμως ανοιχτό το παράθυρο της διαπραγμάτευσης. 
Εξάλλου, το συγκεκριμένο θέμα αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο του νέου ραντεβού που θα έχει ο κ. Στουρνάρας με τους ελεγκτές την Κυριακή.
Στον κατάλογο των ισοδύναμων μέτρων που έχει παρουσιάσει στην τρόικα το οικονομικό επιτελείο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: περικοπές 20 κωδικών δαπανών του προϋπολογισμού κατά 10% έως 20%, από τις οποίες προκύπτει εξοικονόμηση ύψους 205 εκατ. ευρώ (όση περίπου υπολογίζεται από το ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια και οριζόντια περικοπή κατά 0,5% έως 0,8% των καταναλωτικών δαπανών για τους επόμενους μήνες έως το τέλος του 2012 (μέτρο που θα φέρει εξοικονόμηση περίπου 300 εκατ. ευρώ και θα «γλυτώσει» το μαχαίρι στα μισθολόγια, τουλάχιστον για φέτος).
Ως βασικό επιχείρημα για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια χρησιμοποιείται αυτό της περαιτέρω επιδείνωσης της ύφεσης, η οποία μαστίζει τα τελευταία 5 χρόνια την ελληνική οικονομία.
Βέβαια υπάρχουν και φωνές στην κυβέρνηση οι οποίες εκφράζουν προβληματισμό για την ένταση με την οποία επιχειρείται να διασωθούν τα μισθολόγια, καθώς την ίδια ώρα βρίσκεται στο τραπέζι συζήτηση για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"