Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Πρόστιμο 85.000 ευρώ στο Δήμο Καλαμάτας για παρατυπίες


Ποσό 85.000 ευρώ καλείται ο Δήμος Καλαμάτας να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, λόγω διοικητικών παρατυπιών που διαπιστώθηκαν σε λογαριασμό που πληρώθηκε στον ανάδοχο του Μεγάρου Χορού.
Ειδικότερα, ο Δήμος Καλαμάτας φέρεται, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να πλήρωσε λογαριασμό εργασιών που έγιναν ενώ είχε....

λήξει η σύμβαση του έργου.
Το πρόστιμο των 85.000 ευρώ (επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης το ονομάζει το υπουργείο) επιβάλλεται «λόγωδιοικητικών παρατυπιών κατά την εκτέλεση του έργου», σημειώνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συνεχίζει ακόμη: «Τάσσεται προθεσμία δέκα ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίηση με επίδοση της παρούσας απόφασης προκειμένου να γίνει επιστροφή του προς ανάκτηση ποσού, σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού, αλλιώς το χρέος θα βεβαιωθεί στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος Δ.Ο.Υ. του υπόχρεου και θα επιδιωχθεί η είσπραξή του με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων».
Ωστόσο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρέχει τη δυνατότητα προσβολής της επιβολής δημοσιονομικής διόρθωσης. Σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, αναμένεται να αποφασιστεί η άσκηση έφεσης ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του πρόστιμου. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"