Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Μέχρι και 80% η πτώση στην αγορά ακινήτων σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους της Μεσσηνίας


Μείωση στις αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μεσσηνία έως και 80% υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με συμβολαιογράφους απ' όλες σχεδόν τις περιοχές του νομού, παρά το γεγονός πως πλέον, η εμπορική αξία των ακινήτων είναι συχνά… μικρότερη από την αντικειμενική.
Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το επιπλέον κόστος που πρέπει να επωμιστούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για....

την τακτοποίηση αυθαιρέτων ή έστω για τη λήψη βεβαιώσεων και το τοπογραφικό που απαιτούνται πριν τη σύνταξη του συμβολαίου
Αυτό έχει μειώσει δραματικά και τις μεταβιβάσεις ακινήτων από γονικές παροχές και δωρεές, ενώ ανύπαρκτες σχεδόν είναι ακόμα και οι πωλήσεις μικρών αγροτεμαχίων, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος μέχρι το συμβόλαιο είναι μεγαλύτερο από την αξία του ακινήτου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα συμβόλαιο σήμερα να χαρακτηρίζεται "πολυτέλεια" για τους περισσότερους, παρά το γεγονός πως διανύουμε μια περίοδο με πολλές ευκαιρίες στην αγορά καθώς οι τιμές των ακινήτων, ακόμα και… φιλέτων, είναι ιδιαίτερα χαμηλές.
Οσον αφορά στο ενδιαφέρον των ξένων, αν και παρατηρείται μείωση του ενδιαφέροντος από Αγγλους τα τελευταία χρόνια, μαθαίνουμε πως ευρύτερα στο νομό υπάρχει ενδιαφέρον από Ρώσους. Υπάρχει όμως και η άποψη που θέλει τους ξένους να έχουν τρομάξει και να μην εμπιστεύονται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να "παγώνουν" η ακόμα και να ακυρώνουν αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"