Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας επί 21 χρόνια, ενώ εργαζόταν και ασφαλιζόταν!

Έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας επί 21 χρόνια, ενώ εργαζόταν και ασφαλιζόταν!Μεγάλη απάτη εις βάρος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε περίπτωση συνταξιούχου, ο οποίος ελάμβανε σύνταξη αναπηρίας, από το 1989 έως και το 2010, ενώ, συγχρόνως, εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με το ΙΚΑ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε....
στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης, χρονικής περιόδου 30/10/1989 -31/12/2010, ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος, ενώ ελάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 01/01/2011, κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκατάστημα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.
Όπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο υποκ/μα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων, που τηρούνται από τις υπηρεσίες του και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που δημιουργούν διαρροές στα οικονομικά του Ιδρύματος και, τελικά, αποβαίνουν σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"