Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ο φόρος εισοδήματος 2012 τελικά σε επτά μηνιαίες δόσεις

Ο φόρος εισοδήματος  2012 τελικά και σε δόσειςΣε επτά μηνιαίες δόσεις και χωρίς πλαφόν στο ποσό της δόσης θα μπορούν οι φορολογούμενοι με εισοδήματα έως 60.000 ευρώ, να καταβάλουν το φόρο εισοδήματος μέχρι το Φεβρουάριο του 2013, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το εκκαθαριστικό να είναι πάνω από 300 ευρώ (πχ. η οφειλή 350 ευρώ με ημερομηνία βεβαίωσης 17 Ιουλίου 2012 μπορεί να εξοφληθεί σε 7 δόσεις των 50 ευρώ από 31/08/2012 έως 28/02/2013), ενώ οι δόσεις δεν....
καλύπτουν τυχόν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.

Τα «πλεονεκτήματα» του καθεστώτος αυτού χάνουν όσοι φορολογούμενοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα δήλωση φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012.

Όσοι τώρα θέλουν και μπορούν να εξοφλήσουν την οφειλή τους εφάπαξ μπορούν να το πράξουν εκμεταλλευόμενοι την έκπτωση 1,5%.

Για τις περιπτώσεις που ο φορολογούμενος οφείλει μέχρι και 300 ευρώ, η οφειλή εξοφλείται εφάπαξ στο τέλος του δεύτερου μήνα μετά το μήνα βεβαίωσης (πχ. για βεβαίωση 17 Ιουλίου 2012 η οφειλή πρέπει να εξοφληθεί μέχρι και 30/09/2012).

Ακόμα, σύμφωνα με το υπουργείο:

-Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιουνίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου.

-Όσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιουλίου μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτεμβρίου.

-Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31η Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι τον Φεβρουάριο 2013.

-Όσοι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκμεταλλευτούν τις νέες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται καμία συμπλήρωση αίτησης ή επίσκεψη στις ΔΟΥ, αλλά θα μπορούν να τυπώνουν τους νέους κωδικούς πληρωμής από το TAXISnet ή από την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με βάση το εκκαθαριστικό που έχουν στη διάθεσή τους.
-Όσοι επιθυμούν να καταβάλουν το φόρο με το ισχύον καθεστώς και εμπίπτουν στο σύστημα δόσεων που θεσπίζεται ειδικά για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2012 δεν εμποδίζονται να επιλέξουν το ισχύον καθεστώς.

ΜΑΝΤΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"