Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τον εφιάλτη του 2007 ζει η Αρκαδία - Νέο μέτωπο στην Κορινθία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας καθώς και στην Αρκαδία
Ένας 45χρονος συνελήφθη για εμπρησμό στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας και θα οδηγηθεί την Πέμπτη στον εισαγγελέα.
Ο 45χρονος, που διατηρεί εξοχικό στην περιοχή, πέταξε τσιγάρο σε ξερά χόρτα με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά. 
Ο ίδιος προσπάθησε να τη σβήσει, όμως οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα. Μέχρι στιγμής....
έχουν καεί 27.000 δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης.
Οι αρχές έδωσαν εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από χθες έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου και δυσπρόσιτου της περιοχής. 

Η φωτιά καίει ανατολικά του
Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη φορά.

Αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο
Τρίπολης - Καλαμάτας, που είχε διακοπεί λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Και στο Σολομό Κορινθίας υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις που προκαλούνται από τους ισχυρούς ανέμους αλλά και την μορφολογία του εδάφους που δεν επιτρέπει εύκολα την πρόσβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να επιχειρήσουν, και έχει κάψει πολλά στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.


Στην προσπάθεια κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα της φωτιάς στην Κορινθία και την Αρκαδία συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής από όλη την νότιο και την Στερεά Ελλάδα, ερπυστριοφόρα οχήματα και εθελοντικές ομάδες πολιτών που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, ενώ το έργο τους συνδράμουν και πολλά εναέρια μέσα.


Η φωτιά έχει καταστρέψει πάνω από 27.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, ανέφερε ότι η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη και έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και σπίτια μη μονίμων κατοίκων, ο αριθμός των οποίων ακόμα δεν είναι γνωστός.

Επίσης
έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες, ένας 60χρονος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα έχει διακομιστεί και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και μια γυναίκα η οποία νοσηλεύεται με εγκαύματα στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Τρίπολης, ο περιφερειάρχης πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Αθανάσιος Ρούμπος και τρεις πυροσβέστες.
Οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν δυσαρεστημένοι και παραπονούνται για ελλείψεις της Πολιτικής Προστασίας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κωνσταντίνος Κατσαφάνας χαρακτήρισε ως «κρανίου τόπο» την περιοχή όπου πέρασε η φωτιά και υπογράμμισε ότι πολίτες και πυροσβέστες δίνουν μάχη να την ελέγξουν.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης
Παναγιώτης Μπούρας, από την πλευρά του, εκτίμησε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από ανθρώπινο λάθος, γιατί ξεκίνησε μέσα από το χωριό Ανεμοδούρι κι έκανε λόγο για καθυστέρηση εναέριων μέσων χθες το απόγευμα, οπότε θα προλάβαιναν την επέκταση της φωτιάς.
Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, όπου συνεργία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"