Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ετοιμο το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ

Ετοιμο το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ Το θέμα των μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα συζητήσει ο κ. Σαμαράς αύριο Τετάρτη με τους κυβερνητικούς εταίρους, ήταν το αντικείμενο συνάντηση του πρωθυπουργού, χθες το βράδυ, με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.


Οι δύο άντρες μίλησαν για περίπου 2,5 ώρες και στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν τα ειδικά μισθολόγια, οι αποκρατικοποιήσεις, η οριστικοποίηση των περικοπών δαπανών της διετίας 2013-2014, και....
θέματα που σχετίζονται με τα οικονομία της χώρας.
Καταλήξαμε στα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δήλωσε ο κ.Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εάν για παράδειγμα οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια -θέμα που θεωρείται αγκάθι για την αυριανή σύσκεψη των τριών αρχηγών- θα είναι κλιμακωτές.
«Συζητήσαμε το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής και το χρονοδιάγραμμα των δράσεων» είπε ο υπουργός.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών επεσήμαναν πως στο τραπέζι δεν έπεσαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, ούτε και το τί θα γίνει με τα ειδικά μισθολόγια, αλλά υπήρξε εκτεταμένη συζήτηση για το πως και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων από τη βουλή, κάτι που θα γίνει πριν τις 14 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελική λίστα με τα μέτρα (αλλά και με εναλλακτικά σενάρια που έχει επεξεργαστεί το οικονομικό επιτελείο σε ορισμένους τομείς) θα φτάσει ίσως και απόψε στα χέρια των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη.
Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι είναι πιθανόν να προκύψουν ενστάσεις, αλλά στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ έχουν τονίσει κατ΄ επανάληψη τόσο την αναγκαιότητα εξεύρεσης του ποσού αυτού όσο και το γεγονός ότι την ευθύνη για την εκτέλεση των μέτρων την έχουν ο πρωθυπουργός και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους εταίρους του να επικυρώσουν τα μέτρα και να στηρίξουν την πολιτική αυτή και ουσιαστικά και επικοινωνιακά.
Θα επισημάνει την ανάγκη να κινηθούν με ταχύτητα και να δώσουν τη «μάχη» στις Κοινοβουλευτικές τους Ομάδες, έτσι ώστε να μην υπάρξουν απώλειες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. 
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα των επαφών που είχε πρόσφατα, καθώς και για τον σχεδιασμό του μέχρι την κρίσιμη Συνοδό Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
Θα τεθεί επί τάπητος το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, αλλά και αυτό της εργασιακής εφεδρείας. Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα, που αφορούν κυρίως το θέμα της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς με το πρόγραμμα συνταξιοδοτικής ωρίμανσης που θα εφαρμοστεί, θα καλυφθούν οι ενστάσεις του κ. Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"