Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έναρξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με «Panorama»

Με «Panorama» η έναρξη του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Ευφάνταστος και αυτοανατρεπτικός, ο Φιλίπ Ντεκουφλέ επιστρέφει στην Καλαμάτα προκειμένου ν΄ανοίξει την αυλαία του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που θα διεξαχθεί από σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου μέχρι και τις 19 Ιουλίου.
Στο «Panorama», την νέα παραγωγή του Γάλλου χορογράφου, το προσωπικό του σύμπαν - γεμάτο παράξενα πλάσματα τα οποία ξεφυτρώνουν στην σκηνή ή ίπτανται- θα πλημμυρίσει....

την σκηνή του Αμφιθεάτρου του Κάστρου με θεαματικές και μαγικές εικόνες.

Οι πιστοί φίλοι του καλλιτέχνη θα τον αναγνωρίσουν μέσα από σκηνές από παλαιότερες χορογραφίες ενώ παράλληλα το «Panorama» θα τον συστήσει και στους νεότερους θεατές αφού με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και την οικεία του αγάπη για τον κόσμο του θεάματος αναδιφεί τις καλύτερες στιγμές του 30χρονου έργου του για να τις ανατρέψει για μία, ακόμη φορά.

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, το Φεστιβάλ, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, διατηρεί στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνει τον προγραμματισμό του τις σταθερές που έχει θεσμοθετήσει ως προς την επιλογή των προσκεκλημένων καλλιτεχνών: δημιουργοί που έχουν σημαδέψει την ιστορία του σύγχρονου χορού (Υβόν Ράινερ), άλλοι που έχουν ν΄αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη νόημα για την ανθρωπότητα μέσα από το καλλιτεχνικό τους στίγμα (Γκρέγκορι Μακόμα), καλλιτέχνες που διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα καθώς αποκαλύπτεται η πρωτοποριακή καλλιτεχνική γραφή τους (Πιερ Ριγκάλ).

Ταυτόχρονα, έντονη είναι η παρουσία των Ελλήνων χορογράφων οι οποίοι διαφαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο τοπίο του σύγχρονου χορού (
Πατρίσια Απέργη, Σοφία Μαυραγάνη, Μαριέλα Νέστορα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"