Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Γερμανικό non paper: "Για να κερδίσει η Μέρκελ, θα χάσει η Ελλάδα"

Φωτογραφία για Γερμανικό non paper: Για να κερδίσει η Μέρκελ, θα χάσει η ΕλλάδαΤι αποκαλύπτει εμπιστευτικό non paper του κόμματος της Μέρκελ για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα ενόψει των γερμανικών εκλογών. Πόσο θα σκληρύνει τη στάση της για να ανέβουν τα ποσοστά της
"Δεν ξέρουμε ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στη Γερμανία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην προεκλογική περίοδο θα χάσετε εσείς", δήλωσε ανώτερο στέλεχος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Real News, εξηγώντας πώς η Ελλάδα θα πέσει θύμα....
των εσωτερικών κομματικών συμφερόντων της καγκελαρίου.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με εμπιστευτικό non paper του κόμματος, προκειμένου η κα Μέρκελ να διατηρήσει τις πιθανότητες να είναι και πάλι καγκελάριος, πρέπει να πείσει τους Γερμανούς ότι ελέγχει και τη χώρα της και ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ μπορεί να εγγυηθεί και την εσωτερική σταθερότητα εν μέσω της βαθιάς ύφεσης των εταίρων της.

Στο εν λόγω έγγραφο  στρατηγικής αναλύεται η διακύμανση των δημοσκοπικών επιδόσεων των Χρηστιανοδημοκρατών, αλλά και της ίδιας της Μέρκελ, ενώ περιλαμβάνεται λεπτομερώς η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ποιοτικών ερευνών και focus group για όλα τα επίμαχα θέματα και τις επιμέρους πολιτικές, όπως εργασία, πρόνοια, ασφάλιση, παιδεία, ακόμη και ενέργεια.

"Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα. Όσο η καγκελάριος εμφανιζόταν αμετακίνητη, όσο ήταν πραγματικά η Frau nein, τα ποσοστά της ανέβαιναν σταθερά, όπως και η αποδοχή που είχε η ίδια ακόμη και από πολίτες που δεν ψηφίζουν το κόμμα της", δηλώνει το ανώτερο στέλεχος.

Πιο συγκεκριμένα, στις δημοσκοπήσεις η Άγκελα Μέρκελ παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη αντοχή, ειδικά για καγκελάριο που διανύει δεύτερη θητεία.

Το CDU συγκέντρωσε στις εκλογές του 2009 ποσοστό 33,8%, το οποίο δημοσκοπικά έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο το 38%, για να πέσει τον Μάιο στο 31%.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εταίρος της, οι Φιλελεύθεροι (FDP) από το 14,6% κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"