Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Μεγάλη αύξηση των ανασφάλιστων οχημάτων στη Μεσσηνία

Image
Mεγάλη αύξηση οχημάτων, κυρίως επιβατικών αυτοκινήτων, που κυκλοφορούν ανασφάλιστα έχει καταγράψει η Τροχαία Καλαμάτας τους τελευταίους μήνες. 
Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο διοικητής της υπηρεσίας Ηλίας Αξιωτόπουλος, αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος και το οποίο αντιλαμβάνεται όταν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.
Από την άλλη πλευρά, οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν....

παρατηρήσει μια μικρή μείωση στην αγορά των ασφαλιστήριων συμβολαίων αυτοκινήτων, χωρίς όμως να έχουν εικόνα για ανασφάλιστα οχήματα, ενώ το σίγουρο στοιχείο είναι η δυσκολία των ανθρώπων να καταβάλλουν τα ασφάλιστρα, ζητώντας μειώσεις ή δόσεις.
Ανασφάλιστα αυτοκίνητα
Κατά το διοικητή της Τροχαίας Καλαμάτας, έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στα ανασφάλιστα αυτοκίνητα και βεβαιώνεται πληθώρα τέτοιων παραβάσεων: «Σε σχέση με άλλες χρονιές, είναι πάρα πολλές οι παραβάσεις για ανασφάλιστα οχήματα. Και οι τάσεις είναι αυξητικές. Ως Τροχαία έχουμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι, διότι θεωρούμε ότι είναι από τις πιο σοβαρές παραβάσεις και, δυστυχώς, αυτό οι οδηγοί το καταλαβαίνουν μόνο όταν εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει τραυματισμός, κάποιοι που ήταν ανασφάλιστα τα οχήματά τους αναγκάστηκαν να πουλήσουν ακόμα και το σπίτι τους για να ανταπεξέλθουν».
Τα πρόστιμα, όπως εξήγησε, είναι πολύ υψηλά για τη συγκεκριμένη παράβαση. Για τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι 500 ευρώ, για τα δίκυκλα 250 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά το διοικητικό πρόστιμο φθάνει τα 1.000 ευρώ
Όμως, εκτός από το διοικητικό πρόστιμο, υπάρχει και το ποινικό μέρος, αφού ο παραβάτης παραπέμπεται στο Δικαστήριο. Αν, μάλιστα, εμπλακεί σε τροχαίο, εκτός από τα παραπάνω, χρεώνεται με τις ζημιές τόσο του δικού του οχήματος όσο και του άλλου.
«Σίγουρα αυτό οφείλεται στην οικονομική κρίση, όμως οι οδηγοί πρέπει να ξέρουν ότι ρισκάρουν πολύ οδηγώντας ένα ανασφάλιστο όχημα. Εφόσον κινούν το όχημά τους, η ασφάλισή του είναι το πρώτο που πρέπει να φροντίζουν», σχολίασε ο κ. Αξιωτόπουλος.
Ασφαλιστικές εταιρείες
Η κα Στεφοπούλου Παναγιώτα από την Αγροτική Ασφαλιστική σημείωσε ότι στα ασφαλιστικά γραφεία δεν υπάρχει ιδιαίτερη εικόνα για ανασφάλιστα οχήματα, ωστόσο στο τελευταίο σεμινάριο που παρακολούθησαν στην Αθήνα τούς ενημέρωσαν ότι θα ξεπεράσουν πανελλαδικά το 1,5 εκατομμύριο.
Κάποιες ακυρώσεις σε συμβόλαια γίνονται, χωρίς αυτές να είναι ιδιαίτερες και χωρίς να είναι σίγουρο ότι πρόκειται για οδηγούς που θα κυκλοφορούν ανασφάλιστοι. Πάντως, η κα Στεφοπούλου εκτίμησε ότι θα είναι δύσκολος ο φετινός χειμώνας και το ασφαλιστήριο θα είναι είδος πολυτελείας για αρκετούς.
Πτώση στην αγορά των ασφαλιστήριων συμβολαίων έχει διαπιστώσει και το ασφαλιστικό γραφείο του κ. Παναγιώτη Γαλάνη, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα υψηλό το ποσοστό, όπως μας τόνισε. Υπάρχουν ακυρώσεις ασφαλιστηρίων συμβολαίων, αλλά και παύσεις από ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι συνεχίζουν εκ νέου την ασφάλιση όταν βρουν τα χρήματα. 
Παράλληλα, όπως είπε, ευνοούνται τα μηχανάκια που έχουν λιγότερα έξοδα, καθώς πολλοί τα προτιμούν.
Φθηνές, αλλά παράλληλα καλές και αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες, αναζητά ο κόσμος, σύμφωνα με τον κ. Χάρη Αδαμόπουλο, από το ασφαλιστικό γραφείο του κ. Δημήτρη Αδαμόπουλου. Μειώσεις ασφαλιστηρίων, όπως είπε, δεν υπάρχουν, αλλά ο κόσμος ζητά καλές τιμές, κάτι που κάνει το γραφείο τους, τρίμηνα ασφαλιστήρια και καταβολή με ευκολίες.
Από το ασφαλιστικό γραφείο «Calco» η κα Ελένη Κωστάρα σημείωσε πως δεν έχει μειωθεί η δουλειά στο χώρο της ασφάλειας οχημάτων, αλλά ο κόσμος αναζητά φτηνές και αξιόπιστες εταιρείες.
Η κρίση δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο των ασφαλειών, σύμφωνα με την κα Ευγενία Δημακοπούλου, υπεύθυνη του γραφείου «Ασφάλειες Νακόπουλος» στην Καλαμάτα. Υπάρχει, όπως είπε, ενδιαφέρον, ενώ ιδιαίτερη αύξηση έχει παρατηρηθεί στην ιδιωτική ασφάλιση, με έμφαση στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι ιδιοκτήτες οχημάτων επιλέγουν μεγάλα και αξιόπιστα γραφεία. Μπορεί, λοιπόν, να γίνονται κάποιες ακυρώσεις, αλλά παράλληλα γίνονται και νέα συμβόλαια.
Αυτό που έχει παρατηρηθεί, ωστόσο, είναι η δυσκολία του κόσμου να πληρώσει τα ασφάλιστρα. Μάλιστα, όπως είπε η κα Δημακοπούλου, κάποιοι ασφαλίζουν το μηχανάκι τους για το καλοκαίρι και σταματούν το αυτοκίνητο, ενώ το χειμώνα κάνουν το αντίθετο.
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"