Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Κατασχέσεις μισθών για χρέη στην εφορία

Το μαστίγιο με κατασχέσεις ενοικίων, ακινήτων, μισθών και συντάξεων κραδαίνει, από σήμερα Δευτέρα, 2 Ιουλίου, το υπουργείο Οικονομικών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία άνω των 3.000 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται και ποινική δίωξη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 5.000 ευρώ
Η οδηγία για το «σαφάρι» είσπραξης αναμένεται, να αποσταλεί με τη μορφή εγκυκλίου σε....
όλες τις εφορίες της χώρας από το υπουργείο Οικονομικών
Η εγκύκλιος έρχεται μετά τη λήξη, την προηγούμενη Παρασκευή, της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Η εντολή που έχει δοθεί λοιπόν προβλέπει την κατάσχεση του 25% του μισθού, της σύνταξης ή οποιουδήποτε άλλου βοηθήματος, με στόχο την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών, εφόσον το υπόλοιπο αυτών, αφαιρούμενων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι 1.000 ευρώ, σε μηνιαία βάση.


Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, εξετάζεται ήδη νέα, μόνιμη ρύθμιση με 60 δόσεις, που θα κινείται στο ίδιο πλαίσιο με αυτή που έληξε, ώστε να είναι χρηστική και αποτελεσματική.


Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι 60 μηνιαίες δόσεις δεν θα έχουν πλαφόν στο ύψος των χρεών. Ειδικότερα, θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο ανεξαρτήτως ποσού και η μηνιαία δόση δεν θα έχει πλαφόν, αλλά θα καθορίζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του οφειλέτη.


Σημειώνεται ότι για όσους ενταχθούν στην επικείμενη ρύθμιση θα «παγώνουν» τα οποιαδήποτε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"