Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αντίθετο και το ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία στην δημιουργία Λιγνιτωρυχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Μεσσηνίας παίρνοντας θέση στο επίμαχο θέμα των τελευταίων ημερών με την δημιουργία Λιγνιτωρυχείου στην περιοχή της Φαλάνθης και του Χωματερού.
Το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα συμφωνούσε στην επένδυση αυτή μόνο και εφόσον υπάρχει συναίνεση από τον οικείο Δήμο και την τοπική Κοινωνία.
Μετά και από αυτή την τοποθέτηση του κομματικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης....

απομονώνεται από την κοινωνία της Μεσσηνίας στο σύνολο της σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ζήτημα της εξόρυξης του λιγνίτη, καθώς όλα τα κόμματα η Δημοτική αρχή της περιοχής οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας καθώς και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους στην Δημιουργία Λιγνιτωρυχείου στην συγκεκριμένη περιοχή σε αντίθεση με τον Περιφερειάρχη που την Τετάρτη στην Καλαμάτα τάχθηκε υπέρ της επένδυσης βάλλοντας κατά πάντων . 
Αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου (που αναβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα)που θα συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα .


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας
 
Τις τελευταίες μέρες πολύς λόγος γίνεται ξανά για την  επένδυση στην περιοχή της ανατολικής  Πυλίας.
Το ΠΑΣΟΚ παρεμβαίνοντας πολιτικά  στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν ετεροπροσδιορίζεται, δεν  άγεται και φέρεται και δεν είναι έρμαιο του λαϊκισμού και της μικροπολιτικής.
Το Κίνημα, διαχρονικά και με απόλυτη συνέπεια, στήριζε πάντοτε τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στον τόπο μας, λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες, σε συνδυασμό με την ανάγκη να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και να παράγεται ανάπτυξη.
Ανάπτυξη όμως, με όρους, με κανόνες, με ασφαλιστικές δικλείδες και πάντως,  όχι με οποιοδήποτε κόστος.
Για την συγκεκριμένη επένδυση που αφορά τη δημιουργία μονάδας εξόρυξης λιγνίτη στη περιοχή της ανατολικής Πυλίας, μιας κατ΄ εξοχήν τουριστικής περιοχής,  ευθέως, ευθαρσώς και κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι καμιά τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς κοινωνική συναίνεση.
Για να υπάρξει όμως κοινωνική συμφωνία, αποδοχή και συναίνεση, είναι απαραίτητο η τοπική κοινωνία της περιοχής  να έχει πλήρη, ολοκληρωμένη και σφαιρική ενημέρωση, για το τι πρόκειται να γίνει, με ποιες προϋποθέσεις, ποιες οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις  σε όλα τα επίπεδα, πως αυτές μπορούν  να αντιμετωπιστούν και με τι ανταποδοτικά οφέλη για την περιοχή.
Η κοινωνική συναίνεση είναι πάγια θέση του Κινήματος μας και καθορίζει το πλαίσιο που κινούμαστε κάθε φορά σε ανάλογες περιπτώσεις.
Διαδικασίες και πρακτικές  που βρίσκονται εκτός του συγκεκριμένου πλαισίου αρχών, που σταθερά και αταλάντευτα επιμένουμε, μας βρίσκουν τελείως αντίθετους, από όπου κι αν αυτές προέρχονται.
Υ.Γ 1 Ο Πρόεδρος του Κινήματος μας Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση του για τα ενεργειακά κοιτάσματα της χώρας με πλήρη υπευθυνότητα ανέφερε,  ότι πρέπει να ανασυσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ενεργειακής Πολιτικής, ώστε με απόλυτη διαφάνεια και επιστημονική μέθοδο και ακρίβεια να συζητήσουμε την Εθνική μας στρατηγική για την αξιοποίηση όλων των πόρων μας.
Υ.Γ 2 Ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στέλεχος  του ΠΑΣΟΚ κ. Μανιάτης, μιλώντας στη Βουλή για το θέμα επιβεβαίωσε τις σοβαρές ελλείψεις της περιβαλλοντικής μελέτης για την πρόταση εξόρυξης λιγνίτη στην ανατολική Πυλία και κατέστησε σαφές ότι υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι σε αυτή την επένδυση και ότι σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί αυτή να γίνει αποδεκτή εάν δεν συναινεί η τοπική κοινωνία, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της περιοχής
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"