Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Σαμαράς: Αλλάξτε αμέσως ατζέντα

Άμεση αντιστροφή του κλίματος επιχειρεί το Μαξίμου μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε η κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης που πήρε. 
Ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος στο Πρωθυπουργικό γραφείο μόλις ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Νίκου Νικολόπουλου και η οργή του πρωθυπουργού έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν....
ο Αχαιός πολιτικός μέσω email ανακοίνωσε την παραίτηση του από την θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Ο Σαμαράς ήθελε να τον διαγράψει

Αμέσως, ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη και αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του Ν. Νικολόπουλου και η άμεση αλλαγή ατζέντας προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο αυτό το θέμα, που μόνο φθορά προκαλεί στην κυβέρνηση.

Ο θυμός του Αντώνη Σαμαρά ήταν τέτοιος που ήθελε την άμεση διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας αλλά τελικά επικράτησαν δεύτερες πιο ψύχραιμες σκέψεις, καθώς μια τέτοια κίνηση θα έφερνε αντίθετα αποτελέσματα, ενώ μπορούσε να προκαλέσει και αναταράξεις στην βάση της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες δύο ήταν εκείνα τα σημεία που εκνεύρισαν τον Πρωθυπουργό.

Πρώτον: Δεν περίμενε από τον συγκεκριμένο πολιτικό αυτή την συμπεριφορά. Είχαν πολύ καλή σχέση και συχνή επικοινωνία μεταξύ τους, κάτι που φάνηκε όλο το διάστημα από την στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τα ηνία της ΝΔ.

Δεύτερον: Ο λόγος της παραίτησης. Λίγες ώρες πριν, ο πρωθυπουργός προσπαθούσε να πείσει από το βήμα της βουλής την κοινή γνώμη και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης πως θα επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο και ένα δικό του στέλεχος αποχώρησε από την κυβέρνηση κατηγορώντας ουσιαστικά τον Αντώνη Σαμαρά πως δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί με την Τρόικα τα εργασιακά.

Έτσι αποφασίστηκε να μην δοθεί καμία συνέχεια στο επίμαχο θέμα, από πλευράς Μάξιμου και κυβερνητικών στελεχών, προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Οι δύο διαφορετικές επιστολές

Στο Μαξίμου υποστηρίζουν πως δεν είχαν καμία σχέση, η επιστολή που έχει στα χέρια του ο Πρωθυπουργός με την επιστολή παραίτησης που έδωσε στην δημοσιότητα ο Νίκος Νικολόπουλος. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τόνιζαν πως ο πρώην υφυπουργός εξέφραζε την δυσαρέσκεια του για τις αρμοδιότητες που είχε και υποστήριζε ουσιαστικά πως θα διαπραγματεύονταν καλύτερα με την Τρόικα αν ήταν ο ίδιος υπουργός, φέρνοντας μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα. Επίσης, στην επιστολή που έδωσε στον Πρωθυπουργό δεν άφηνε σε κανένα σημείο να εννοηθεί πως θα παραιτηθεί.

Το τεταμένο κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών φάνηκε και από την απάντηση που έδωσε ο Νίκος Νικολόπουλος στο «άδειασμα» που δέχθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που δήλωσε πως «δεν είναι όλοι για τα δύσκολα».
Ο πρώην υφυπουργός περίμενε στο γραφείο του και μόλις είδε την δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου απάντησε με τον ίδιο τρόπο. «Είμαστε εδώ για τα δύσκολα που περνάει ο λαός» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος.
Ανησυχία από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους

Η παραίτηση Νικολόπουλου προκάλεσε ανησυχία τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου, αλλά και του Φώτη Κουβέλη επικοινώνησαν με το Μαξίμου προκειμένου να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη και αποχώρησε ο υφυπουργός εργασίας αλλά και ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"