Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Προς «βαθύ κούρεμα» επιδόματα και εφάπαξ.

Σε αγώνα δρόμου για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών αποδύεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που προσανατολίζεται και σε περικοπές σε επιδόματα και εφάπαξ
Τα εφάπαξ που καταβάλλονται σε ασφαλισμένους 21 ταμείων οδεύουν προς μείωση μεταξύ 10% και 40%, ενώ εξετάζονται κλιμακωτές περικοπές, με εισοδηματικά κριτήρια, σε κοινωνικά επιδόματα πλην του....
επιδόματος ανεργίας και του ΕΚΑΣ -με διαχωρισμό, και ανάλογο «ψαλίδι», σε ανταποδοτικά και μη επιδόματα.

Σύμφωνα με Τα Νέα
, εφάπαξ σε ασφαλισμένους ταμείων που αφορούν όχι μόνο το Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, οδηγούνται σε «κούρεμα» από 10% έως 40% -η κίνηση αφορά εφάπαξ μεγαλύτερα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Προκειμένου
να αποφύγουν νέα μείωση στα εφάπαξ, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προτείνει να αποδίδεται στο ΤΠΔΥ το 50% του ΛΑΦΚΑ των συνταξιούχων του Δημοσίου και το 2% της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ προϋπόθεση για την καταβολή εφάπαξ θα είναι η συμπλήρωση 25 ετών προϋπηρεσίας.

Το θέμα θα βρεθεί
επί τάπητος στη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Οι προτάσεις που θα τεθούν προβλέπουν, ειδικά για το ΤΠΔΥ, νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ 15% και 22%, επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των ετών ασφάλισης για την καταβολή -με έντοκη επιστροφή εισφορών στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Μεγάλο μαχαίρι
θα μπει στα κοινωνικά επιδόματα με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών ύψους 3 δισ. ευρώ. Στο μικροσκόπιο θα μπουν, όπως αναφέρει το Έθνος, συνολικά 89 επιδόματα και παροχές που εκτείνονται από τις συντάξεις γήρατος σε ανασφάλιστους που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ έως τις ειδικές παροχές του ΟΑΕΔ και τα κουπόνια για αγορά βιβλίων και ψυχαγωγία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"