Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Διαμαρτυρία τρίτεκνων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία για τα φορολογικά μέτρα

Διαμαρτυρία τρίτεκνων σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία για τα φορολογικά μέτραΠαραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί, στις ΔΟΥ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, μέλη του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ζητώντας τη λήψη μέτρων οικονομικού χαρακτήρα, που θα στηρίξουν και θα ανακουφίσουν τις οικογένειες με πολλά παιδιά.
Στην Καλαμάτα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της ΔΟΥ και στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας με τις θέσεις τους στην προϊσταμένη της υπηρεσίας Ευγενία Κούβελα.
Με το ψήφισμα που επέδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, οι τρίτεκνοι ζητούν:...
«1) Το αφορολόγητο όριο για τις οικογένειες με 3 παιδιά να επανέλθει τουλάχιστον στις 20.000 ευρώ για εισόδημα. Διότι είναι πολύ μεγάλη και επώδυνη η επιβάρυνση φόρου που επέρχεται για τις οικογένειες με 3 παιδιά και άνω και ο φόρος είναι μεγαλύτερος από ότι σε άγαμο. Ουσιαστικά τιμωρείται η οικογένεια που έχει πολλά τέκνα. 2) Στην τροπολογία που έχει κατατεθεί για την είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και του αναδρομικού φόρου εισοδήματος για το 2011, προτείνουμε να γίνει έκπτωση 20% στην εφάπαξ πληρωμή. 3) Αύξηση των δόσεων του φόρου (τουλάχιστον 10 δόσεις και βεβαίως μικρότερο ποσό ανά δόση), που θα καταλογιστεί με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2011. Διότι τα ποσά που έχουν καταλογιστεί είναι υψηλότατα και στις περισσότερες των περιπτώσεων υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ, ποσό που είναι αδύνατο να καταμεριστεί μόνο σε 3 δόσεις».
Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι η Πολιτεία δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη με συνέπεια και προοπτική το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, «ώστε να μπούμε σε τροχιά βελτίωσης του συντελεστού γονιμότητος». Και σημειώνεται πως «τα σκληρότατα μέτρα που έχουν ληφθεί στα πλαίσια του Μνημονίου 1 και 2, έχουν οδηγήσει σχεδόν το 45% των οικογενειών με πολλά τέκνα στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας για τα φορολογικά μέτρα έκαναν χθες το πρωί και οι τρίτεκνοι της Τριφυλίας στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο της ΔΟΥ Γιάννη Κατσαργύρη, με βασικό αίτημα την ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις τρίτεκνες οικογένειες. Οι τρίτεκνοι σημείωσαν ότι με τα μέτρα αυτά στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί είναι αδύνατο να τα βγάλουν πέρα. Μάλιστα προσέφεραν στον κ. Κατσαργύρη και ένα καρπούζι από τις αγροτικές τρίτεκνες οικογένειες, όπου επίσης τα προβλήματα είναι μεγάλα.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσαργύρης τόνισε ότι κατανοεί τα αιτήματά τους που είναι δίκαια και δεσμεύτηκε πως με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου θα τα έθετε και στο προγραμματισμένο για χθες Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τους τρίτεκνους της Τριφυλίας η Ελευθερία Νικολοπούλου επισήμανε: «Καταθέτουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα άδικα φορολογικά μέτρα, τις επιβαρύνσεις και για όλες τις έκτακτες εισφορές. Αυτό που ζητάμε είναι μια έκπτωση τουλάχιστον 20-25%, ώστε κάτι να γίνει, μήπως μπορέσουμε και τα βγάλουμε πέρα, εάν μπορέσουμε. Μαζί με το ψήφισμα θα πάμε δώρο και ένα καρπούζι, ένα τοπικό προϊόν που συμβολίζει τους τρίτεκνους αγρότες οι οποίοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα».
Η Δήμητρα Λάμπρου υπογράμμισε: «Πραγματικά αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα, η κρίση μάς έχει τσακίσει όλους, ειδικά εμάς που έχουμε 3 και 4 παιδιά. Θέλουμε μια άλλη φορολογική μεταχείριση και πιστεύουμε πως την δικαιούμαστε. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους και πολύ περισσότερο για εμάς».
Ο Λάκης Θεοδωρόπουλος τόνισε: «Πέρα από όλα τα προβλήματα που υπάρχουν, το δημογραφικό δεν είναι ένα πρόβλημα για να το παραβλέπουμε. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις για να προτρέψουμε τον κόσμο να προχωρήσει σε τεκνοποίηση, θα πρέπει να βοηθηθούν. Οι σημερινές απαιτήσεις στην κοινωνία για την μόρφωση και ανατροφή των παιδιών είναι πάρα πολλές σε σχέση με παλιά. Ζητάμε από την Πολιτεία να είναι δίπλα μας, δεν ζητάμε να μας αναθρέψει τα παιδιά μας, όμως τουλάχιστον να είναι αρωγός σε αυτή μας την προσπάθεια».
Ο ιερέας Γρηγόρης Παναγούλιας σημείωσε: «Ως ιερέας βλέπω ότι τα χωριά μας έχουν εγκαταλειφθεί τελείως και η επαρχία σχεδόν έχει ερημώσει. Πρέπει η κάθε κυβέρνηση να δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους που στηρίζουν την ελληνική κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"