Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει τη σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου
Αιχμηρή είναι η κριτική που ασκούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ στις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι αυτές επιβεβαιώνουν την απαρέγκλιτη και σκληρή εφαρμογή του Μνημονίου και των επιταγών των δανειστών. 
Ταυτόχρονα, αναφερόμενοι στις ιδιωτικοποιήσεις κάνουν λόγο για ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου.
Μάλιστα, μιλάνε για «συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου», υποστηρίζοντας ότι «αναπαράγονται οι ίδιες αποτυχημένες και καταστροφικές μνημονιακές συνταγές».
Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν επίσης, ότι....
οι προεκλογικές «εξαγγελίες» για επαναδιαπραγμάτευση εκ μέρους των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση αποτελούν «συνειδητό ψέμα», ενώ, στο ίδιο πνεύμα, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει καμία πρόταση για ευρωπαϊκή λύση για το χρέος. Αντίθετα, υποστηρίζουν η κυβέρνηση «στηρίζει τη νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση της Ε.Ε. που οδηγεί την Ευρωζώνη σε διάλυση».
Σύμφωνα με τη δική τους εκτίμηση, μάλιστα, η αναφορά του Αντώνη Σαμαρά σε μεταρρυθμιστικές τομές, «που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», επιβεβαιώνει τη μνημονιακή κατεύθυνση της κυβέρνησης.
«Η ύφεση και η ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα οποία ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι θα καταπολεμηθούν με ένα μαγικό τρόπο, δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια, ούτε με τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής της λιτότητας, με την οποία θα "επιδεινωθεί" η κατάσταση», τονίζουν άλλες πηγές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ.
Δριμεία είναι και η κριτική που ακούν και για το θέμα των αποκρατικοποίησε ων, κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» του δημοσίου πλούτου και ιδιωτικοποιήσεις, «ακόμα και του νερού και μάλιστα πρόσθετα από τις δεσμεύσεις των Μνημονίων» που τελικά «δείχνουν τον ακραία νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης και την πρόθεσή της για πλήρη παράδοση του εθνικού πλούτου στους ιδιώτες».
Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος, αμέσως μετά τα σχόλια αυτά από την Κουμουνδούρου σημείωσε πως «κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Παραμένουν αδιόρθωτοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"