Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Βόμβα Στουρνάρα: Μπαίνουμε σε βαθιά νερά - Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια

Στουρνάρας: Μπαίνουμε σε βαθιά νερά
Από σήμερα μπαίνουμε σε πολύ βαθιά νερά. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια και υποσχόμαστε μόνον πολύ σκληρή δουλειά. Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι μακρύ». Αυτά ήταν τα λόγια του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.
Παρόντων, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε παράλληλα ότι....
«αναλαμβάνουμε στη δυσκολότερη ίσως στιγμή της ελληνικής οικονομίας».
Ερωτηθείς για τη συνάντησή του το πρωί με τους επικεφαλής της Τρόικα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «η Τρόικα ενημερώθηκε για τα στοιχεία και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις». Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα είναι εκτός πλαισίου σε ορισμένες διαστάσεις και κάπου είναι εντός».
Η Τρόικα, την οποία, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, «δεν την βλέπουμε ως κατακτητές, την βλέπουμε ως συναδέλφους, εκπροσωπούν τους δανειστές, είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε», θα ενημερώσει για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και όπως του είπαν χαριτολογώντας οι επικεφαλής της τρόικας, «τη Δευτέρα, στο Eurogroup, δεν θα περάσεις καλά». Απαντώντας ο υπουργός, τους είπε «το γνωρίζω».
Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Στουρνάρα, η τρόικα «τα γνωρίζει όλα» για το έως πότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, όπως έχει ενημερωθεί και για τη διακήρυξη των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.
Από την πλευρά του, ο απελθών υπουργός, Γιώργος Ζανιάς, ευχήθηκε να βγει η χώρα από την κρίση επί των ημερών του νέου οικονομικού επιτελείου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"