Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Γλυτώνουν το ψαλίδι στους μισθούς οι ένστολοι

Διασώζονται, όπως φαίνεται, οι μισθοί των ενστόλων, καθώς η κυβέρνηση βάζει βέτο στις πιέσεις της τρόικας για υπαγωγή τους στο ειδικό μισθολόγιο, που προβλέπει μεσοσταθμική μείωση της τάξης του 12% στις μηνιαίες αποδοχές τους, αναδρομικά από τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο, σε μια προσπάθεια να βρει τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν από την υπαγωγή των ενστόλων στο ειδικό μισθολόγιο, έχει....
επεξεργαστεί ισοδύναμο μέτρο, το οποίο προβλέπει τη μεταφορά κονδυλίων από το εξοπλιστικό πρόγραμμα σε συγκεκριμένο κωδικό που θα δημιουργηθεί για στο σκοπό αυτό.
Όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές, οι περαιτέρω περικοπές σε σώματα ασφαλείας και στρατό, που έχουν υποστεί ήδη σημαντικές θυσίες, μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στο αξιόμαχό τους.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δημόσιους λειτουργούς, όπως οι γιατροί του ΕΣΥ, οι δικαστικοί, οι αρχιερείς και οι διπλωματικοί υπάλληλοι, φαίνεται πως το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα και θα δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται, καθώς δεν έχει βρεθεί για αυτούς ισοδύναμο μέτρο, χωρίς δημοσιονομικό κόστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"