Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Δεκάδες νεκροί, από πλημμύρες στη νότια Ρωσία

Τουλάχιστον 99 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις δύο τελευταίες ημέρες ενώ άλλοι 13.000 αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Ρωσία, κοντά στη Μαύρη Θάλασσα. 
Tα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα από τις πληγείσες περιοχές στους πρόποδες του Καυκάσου, στη Μαύρη Θάλασσα.
Στην περιοχή Κριμσκ, οι νεκροί έφτασαν τους....

76, ανάμεσά τους και ένα 10χρονο κορίτσι, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί στην πόλη Γκέλενζτικ, καθώς και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλη την περιοχή. Επίσης διακόπηκε κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι του Νοβοροσίσκ.

«Δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο τα τελευταία 70 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνήτης του Κράσνονταρ Αλεξάντερ Τκάτσεφ και πρόσθεσε πως ορισμένες από τις παιδικές κατασκηνώσεις στην περιοχή εκκενώθηκαν.

«Όλα συνέβησαν ξαφνικά το βράδυ» δήλωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν. Τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές γνώρισαν οι πόλεις Γκελέτσνικ, Κρασνοντάρ και Κριμσκ.

«Η αστυνομία ενισχύει την παρουσία της στις περιοχές αυτές για να αποτρέψει λεηλασίες», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Μόσχα ανακοίνωσε ήδη ότι στέλνει βοήθεια στις περιοχές.
«Η ένταση και η ορμή των υδάτων ήταν τόσο δυνατή που ξερίζωσε ακόμα και φανάρια από τους δρόμους» δήλωσε αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι βροχές είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η μεταφορά πετρελαίου μέσω του Νοβοροσίσκ, του μεγαλύτερου ρωσικού λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"