Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Πρόταση τρόικας για διάσπαση της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» τράπεζα

Φωτογραφία για Πρόταση τρόικας για διάσπαση της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» τράπεζα
Ίσως και τις επόμενες μέρες να υπάρχουν εξελίξεις στην Αγροτική Τράπεζα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, καθώς η τρόικα ασκεί πιέσεις για τη λύση του προβλήματος προκρίνοντας τη διάσπαση σε «καλή» και «κακή» τράπεζα.
Σύμφωνα με την πρόταση της τρόικας, η «κακή» θα τεθεί σε εκκαθάριση ενώ η «καλή» που θα έχει τις καταθέσεις και τα υγιή στοιχεία του ενεργητικού της τράπεζας θα....
απορροφηθεί από άλλο πιστωτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει αρκετές τράπεζες, ενώ επικρατέστερες είναι η Πειραιώς και η Εθνική.

Άλλες δύο εναλλακτικές που εξετάζονται είναι η νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την οποία θα καλύψει το ελληνικό Δημόσιο – κάτι που θεωρείται δύσκολο δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών – και η διάσπαση σε «καλή» και «κακή» τράπεζα» όπου η κακή θα τεθεί υπό εκκαθάριση και η «καλή» θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία της.

Τα κεφαλαία της ΑΤΕ bank εξανεμίστηκαν μετά το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων. Η τράπεζα ήδη έχει λάβει δύο φορές παράταση για τη μη δημοσίευση του ισολογισμού του 2011 προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο τρόπος ανακεφαλαιοποιησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών απαιτούνται κεφαλαία 2,5 δις. Η εφημερίδα τονίζει ότι οποία λύση και αν επιλεγεί δεν υπάρχει καμία επίπτωση στους καταθέτες και συνεπείς δανειολήπτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"