Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Όσοι δεν απογραφούν θα χάσουν την σύνταξη

Τελευταία προθεσμία την 24η Αυγούστου να απογραφούν όσοι δικαιούχοι συντάξεων δεν το έχουν κάνει, δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε διαφορετική περίπτωση παύει η καταβολή της σύνταξης, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αν. υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.
Μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην εφαρμογή μας δίκαιης μισθολογικής πολιτικής, την μείωση του χρόνου απονομής της σύνταξης αλλά και....
την εξακρίβωση των αληθινά δικαιούχων. Επανέλαβε δε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, προτεραιτότητα αποτελεί η εξακρίβωση των πραγματικών δικαιούχων συντάξεων, καθώς τα διαθέσιμα στοιχεία του Λογιστηρίου του κράτους δείχνουν ότι 15.781 πολίτες που λαμβάνουν σύνταξη δεν έχουν απογραφεί.

Έτσι ο αν. υπουργός ανακοίνωσε ότι δεν έχουν απογραφεί έως 15 Ιουνίου, τους δύο επόμενους μήνες, δηλαδή στις 24 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου, θα βρουν στην τράπεζά τους ειδική εντολή πληρωμής την οποία θα μπορούν να εισπράξουν, εφόσον παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ή με πληρεξούσιο, οπότε και θα απογραφούν.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, σε όσους δεν απογραφούν και με αυτό τον τρόπο, παύει η καταβολή της σύνταξης, αρχίζει η διαδικασία διερεύνησης των αιτιών της μη απογραφής, αναζήτησης και επιστροφής των καταβληθέντων, και παραπομπής στη Δικαιοσύνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"