Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Κρίσιμη σύσκεψη των τριών αρχηγών για τα μέτρα της επόμενης διετίας

Κρίσιμη σύσκεψη στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για την επόμενη διετία θα έχει σήμερα Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ., Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Πηγή προσκείμενη στις διαβουλεύσεις δήλωσε στο Reuters πως οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στην πλειοψηφία των μέτρων λιτότητας και, πλέον, απομένει....
το θέμα των περικοπών σε συντάξεις και μισθούς για να βρεθούν τα τελευταία 1,5 δισ. ευρώ.
«Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν διαφωνούν σε τίποτα, απλά συζητούν εναλλακτικές προτάσεις για να προστατευτούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι ή τα εισοδήματα στον δημόσιο τομέα», δήλωσε η ίδια πηγή στο πρακτορείο.
«Χρειαζόμαστε μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για την οριστικοποίηση του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.
Στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί διαπίστωσαν ότι «υπάρχει καταρχήν συμφωνία για το πακέτο». Όπως έγραψε η «Ν», οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν σε μέτρα ύψους 10 δισ. ευρώ, από τα 11,5 δισ. του προγράμματος. 
«Αγκάθι» παραμένει ο χειρισμός του ζητήματος των κοινωνικών παροχών και προνοιακών επιδομάτων, καθώς και των συντάξεων.
Οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης παρέλαβαν τις προτάσεις που επεξεργάσθηκε το-υπό τον κ.Γιάννη Στουρνάρα-οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να τις επεξεργαστούν με τους συνεργάτες τους και να αχθούν σε οριστικές αποφάσεις στη νέα συνάντηση της Δευτέρας.
Αποτυπώνοντας το κλίμα της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αρκέσθηκε να δηλώσει την Πέμπτη: «Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση. Όλοι θέλουν να συνεισφέρουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Όλοι αναζητούν σε αυτήν τη διαπραγμάτευση εναλλακτικές επιλογές, για να γίνει αυτό με κοινωνική δικαιοσύνη και χωρίς επιπλέον ύφεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"