Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αεροναυτικές ασκήσεις Ισραήλ, Βρετανίας και Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Πολεμικά σκάφη τριών χωρών, του Ισραήλ, της Βρετανίας και της Τουρκίας, θα βρίσκονται σήμερα και αύριο στην περιοχή νοτίως της Κύπρου και σε ορισμένες περιπτώσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο πλαίσιο αεροναυτικών ασκήσεων.
Τόσο το Ισραήλ όσο και η Βρετανία, έχουν ζητήσει άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία....
σκοπίμως παρακάμπτει τη Λευκωσία.
Όπως δήλωσε, από χθες, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διεθνή διαβήματα και καταγγέλλει την τουρκική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και νόμιμη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, η περιοχή που ανακοίνωσε η Τουρκία, περιλαμβάνει τμήματα των τεμαχίων 2, 3, 8, 9 και 12, στην κυπριακή ΑΟΖ.
Απάντηση στην αεροναυτική άσκηση που έχει ανακοινώσει η Τουρκία σε περιοχές των κυπριακών οικοπέδων, εκτιμάται ότι αποτελούν και οι αεροναυτικές ασκήσεις του Ισραήλ στην ίδια περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ έχει προχωρήσει και στην ανάπτυξη τεσσάρων πολεμικών πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και εκατοντάδων στρατιωτών, για να προστατεύσει τις πλατφόρμες γεωτρήσεων για πετρέλαιο και άλλα σημεία ερευνών ανοιχτά της Κύπρου.
Εξάλλου, πηγή των Βρετανικών βάσεων δήλωσε στο ΡΙΚ ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία με τον τουρκικό στρατό για χειρισμό της κατάστασης. Διατύπωσε, επίσης, την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει πρόκληση από τους Τούρκους.
Οι Βρετανοί, αναφέρουν ότι η δίκη τους άσκηση θα κινηθεί σε περιοχή, την οποία θεωρούν υπό τη δικαιοδοσία των βρετανικών βάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"