Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Αναδρομικά το «μαχαίρι» στα εφάπαξ

Αναδρομικά το «μαχαίρι» στα εφάπαξ
Αναδρομική ισχύ θα έχει όπως όλα δείχνουν το «κούρεμα» κατά 22,63% στο εφάπαξ του Δημοσίου και θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα.
Συγκεκριμένα αφορά περίπου 55.000 άτομα που βγήκαν στην σύνταξη από την 1η Σεπτεμβρίου του 2010 και τα οποία θα λάβουν περί τα 1,2 δισ. ευρώ, από τα κεφάλαια της δανειακής δόσης του Αυγούστου. 
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, οι μειώσεις θα αρχίσουν από το Ταμείο....
Πρόνοιας των δημοσιών υπαλλήλων ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει μείωση και στο εφάπαξ των υπολοίπων Ταμείων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για μειώσεις που κυμαίνονται από το 2% έως και το 80%.

Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση που επιβάλλεται στο εφάπαξ του Δημοσίου σε λιγότερο από 1 χρόνο, καθώς ήδη τον Οκτώβριο του 2011 είχε θεσπιστεί μείωση 20% για εκείνους που είχαν καταθέσει αιτήσεις το 2011 και 15% για εκείνους που κατέθεσαν το 2012.

Με την αναμονή για την απόδοση του εφάπαξ να ξεπερνά τα 2,5 χρόνια, είναι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι που τελικά θα εισπράξουν εφάπαξ ακόμη και 43% χαμηλότερα
Πριν τις μειώσεις, το εφάπαξ ενός δημοσίου υπαλλήλου μετά από 31 χρόνια υπηρεσίας έφτανε τις 61.696 ευρώ. Με την πρώτη μείωση του 20% τον Οκτώβριο του 2011 έπεσε στις 49.357 ευρώ και με τη νέα μείωση το εφάπαξ δεν ξεπερνά τις 38.000 ευρώ.
Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εργασίας οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ, εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στις εξαγγελίες του υπουργού χαρακτηρίζοντας τες μάλιστα ως «αιτία πολέμου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός «δεν έκανε δεκτή καμία από τις προτάσεις των εργαζομένων, σχετικά τους τρόπους και τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των Ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ, ΤΠΔΥ, ΜΤΠΥ) και η ικανότητά τους να καταβάλουν κανονικά τις συντάξεις και τα εφάπαξ των ασφαλισμένων τους».

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι τα Ταμεία των εργαζομένων στο Δημόσιο, έχουν οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, εξαιτίας της υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το κράτος, της «κατευθυνόμενης» εμπλοκής τους στο Χρηματιστήριο, της χρησιμοποίησης των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο, αλλά και της πολιτικής επιλογή για υποχρεωτική υπαγωγή τους στο PSI.

Ζητεί τέλος από την κυβέρνηση «να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» για μη περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων και «στο πλαίσιο της υπεσχημένης διαπραγμάτευσης των επαχθών όρων της δανειακής σύμβασης με την τρόικα, να απαιτήσει και να επιτύχει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, όπως έπραξε για τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"