Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ένταξη στη συμφωνία των Βρυξελλών επιζητά η κυβέρνηση

Πυρετός διεργασιών παρατηρείται στην κυβέρνηση ενόψει της άφιξης στην Αθήνα των μελών της Τρόικας για την πρώτη διερευνητική συνάντηση των δύο πλευρών μετά τις εκλογές αλλά και τη Σύνοδο Κορυφής, οι αποφάσεις της οποίας ενδέχεται να αλλάξουν τα δεδομένα και για την Ελλάδα.
Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη, διάρκειας δύο ωρών, με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών
Γιάννη Στουρνάρα και τον αναπληρωτή Χρήστος Σταικούρα
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε....
για το πρόγραμμα της επίσκεψης – και κυρίως για τις προθέσεις – της Τρόικας
Συγκεκριμένα έγινε γνωστό πως στις προθέσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας περιλαμβάνεται και μια συνάντηση τόσο με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Το σίγουρο είναι πως στη συνάντηση με την Τρόικα η κυβέρνηση θα θέσει το θέμα της υπαγωγής της χώρας μας στην περίφημη «ιταλο-ισπανική» λύση, που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απευθείας από τα ταμεία διάσωσης χωρίς να επιβαρυνθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος, που στην περίπτωση της Ελλάδας θα σημάνει «ανάσα» ύψους 50 δισ. ευρώ! Βέβαια ο πήχης των προσδοκιών κρατιέται χαμηλά, αλλά το θέμα θα το ρίξει στο τραπέζι η κυβέρνηση.

Στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους οικονομικούς υπουργούς του συζητήθηκαν και οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν σε επίπεδο στελεχών στις ΔΕΚΟ. Ο κύριος Σαμαράς έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των προσώπων που επιθυμεί να στελεχώσουν τις ΔΕΚΟ και αναμένεται τις επόμενες ώρες να ξεκινήσουν οι σχετικές τηλεφωνικές επαφές.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για άμβλυνση των πιέσεων και των απαιτήσεων για πιο αυστηρά μέτρα προσαρμογής, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με δήλωσή του το βράδυ του Σαββάτου στο δελτίο ειδήσεων του Mega, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα καταστήσει σαφές στην τρόικα πως δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
  Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"