Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Γιούνκερ: Δεν λύνει τα προβλήματα η ελληνική έξοδος - Η Ελλάδα να παρουσιάσει αποτελέσματα

Ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσπαθήσει η ίδια για τη σωτηρία της
Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε θα έλυνε τα προβλήματα στην ευρωζώνη και θα «χαλούσε» τη φήμη και των υπόλοιπων χωρών, εκτιμά σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Παράλληλα, σημειώνει ότι οι συνέπειες μίας ενδεχόμενης εξόδου θα ήταν τεράστιες.

Χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup τονίζει ότι....
η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν περιλαμβάνεται στις «υποθέσεις εργασίας» του.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσπαθήσει η ίδια για τη σωτηρία της και υπογραμμίζει ότι πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα.


Αναφερόμενος στους «υπέρμαχους» της ελληνικής εξόδου από το ευρώ, λέει ότι «όσοι πιστεύουν ότι θα λύσουν τα προβλήματα της ευρωζώνης αποκλείοντας ή αφήνοντας την Ελλάδα να αποτύχει, δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα αίτια της κρίσης».


Μάλιστα, κρίνει ότι αναφέρονται σε αυτό «για να εξυπηρετήσουν την εσωτερική πολιτική τους».

Αναφερόμενος στην κρίση της Ευρωζώνης γενικότερα, ο κ. Γιούνκερ τονίζει ότι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και οι ηγέτες των χωρών του ευρώ θα συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα να δείξουν την αφοσίωση τους στην σταθερότητα του κοινού νομίσματος.

Μάλιστα, τόσο στην Sueddeutsche Zeitung όσο και στη Le Figaro, ο κ. Γιούνκερ επισημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αποφασίσουν τα μέτρα που θα λάβουν για να «συγκρατήσουν» τα ομόλογα της Ισπανίας, που έφτασαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ την εβδομάδα που μας πέρασε, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο».


Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Γαλλία θέλει ένα πακέτο διάσωσης για να αγοράσει κρατικά ομόλογα (βάσει της συμφωνίας των επικεφαλής των χωρών της ζώνης του ευρώ τον Ιούνιο) αλλά η Γερμανία αντιδρά, ο κ. Γιούνκερ λέει «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα εφαρμοστούν οι συμφωνίες της τελευταίας συνόδου», προσθέτοντας ότι θα αποφασίσουν για το τι θα κάνουν ανάλογα με τις εξελίξεις των επόμενων ημερών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"