Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Υπαίθριο παζάρι παλιών αντικειμένων στο καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας

Για 8η συνεχή χρονιά το Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας θα ζωντανέψει, θυμίζοντας το παλιό Σταυροπάζαρο που υπήρχε εκεί για εκατοντάδες χρόνια. 
Από τις 2 έως τις 7 Αυγούστου διοργανώνεται στην Παλιά Πόλη υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες.
Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα
Διοργανώνεται στα πρότυπα.....
των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία.

Το παζάρι διοργανώνεται από το Δήμο Κυπαρισσίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας».


Ο αριθμός των επισκεπτών του παζαριού για το 2011 εκτιμάται σε 10.000.


Η Κυπαρισσία, που έχει τις ρίζες της στον 12ο αιώνα π.Χ. αφού αναφέρεται από τον Όμηρο για συνεισφορά πλοίων στον πόλεμο της Τροίας, αναπτύσσει γύρω από το Κάστρο την Παλιά Πόλη, που έχει κηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και αρχαιολογικός τόπος.


Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στη καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο και λόγω της ιστορικότητας του και του μεγέθους του (30 μέτρα πλάτος) αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διεξαγωγή το παζαριού.


Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στα 26 περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.


Παράλληλα με το παζάρι, όπως κάθε καλοκαίρι, το «Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» διοργανώνει 3ήμερη γευσιγνωσία των Τριφυλιακών Οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο.


Εκεί οι μύστες του κρασιού δίνουν καθημερινό ραντεβού, δοκιμάζοντας κρασιά του Τριφυλιακού αμπελώνα και συζητώντας με τους επώνυμους Τριφυλίους οινοπαραγωγούς.


Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.

Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"