Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Άρχισε η ανταλλαγή περιουσιών Ε/κ - Τ/κ

Άρχισε η ανταλλαγή περιουσιών Ε/κ - Τ/κ
Οδικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για υλοποίηση του διακανονισμού Μάϊκ Τύμβιου και Τουρκίας, για την υπόθεση της περιουσίας του στα κατεχόμενα, την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης".
Ο κ. Δημητριάδης, που έχει χειριστεί προσφυγές Ελληνοκυπρίων για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μιλώντας το πρωί στο ΡΙΚ, είπε ότι....
με αυτή τη συμβιβαστική λύση, έχει σηματοδοτηθεί η αρχή της ανταλλαγής περιουσιών μεταξύ Ε/κ και Τ/κ που έχουν επηρεαστεί από την εισβολή.

Παρόλο ότι η υπόθεση είχε αρχίσει εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ανέφερε, ο τελικός διακανονισμός προνοούσε την ανταλλαγή περιουσίας που ανήκε στην Τ/κ κοινότητα στη Λάρνακα, με την περιουσία του Μάϊκ Τύμβιου στα κατεχόμενα.

Μεσολάβησαν αγωγές του κ. Τύμβιου στην κυπριακή δικαιοσύνη, αλλά και προσφυγή και καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο με την απόφασή του, αγόρασε την Τ/κ περιουσία και κατέβαλε στον Μάϊκ Τύμβιο 13 εκ. ευρώ.

Της απόφασης του υπουργικού προηγήθηκε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η επικύρωση της ανταλλαγής και η αγορά του ακινήτου είναι προς το συμφέρον της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"