Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Πολυτέλεια η ασφάλιση για τους Έλληνες.

Μόλις το 8% του πληθυσμού (μη συμπεριλαμβανομένης της αστικής ευθύνης οχημάτων), έχει κάποια ασφάλιση, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η MRB Hellas για λογαριασμό της εταιρείας Ira Media και παρουσιάζει το κλαδικό περιοδικό NextDeal.
Από την έρευνα επιβεβαιώνονται τα περιθώρια ανάπτυξης της ιδιωτικής ασφάλισης καθώς ακόμη και όσοι έχουν κάποια ασφάλιση ζωής, στη συντριπτική πλειοψηφία αυτή σχετίζεται με το αυτοκίνητο.
Αντιθέτως σημειώνεται σημαντική υστέρηση στις....
ασφαλίσεις ζωής.
Σύμφωνα με την έρευνα, το μικρότερο ποσοστό ιδιωτικής ασφάλισης το κατέχουν οι ηλικίες 18-24 (7,7%), αποδεικνύοντας τη δυσκολία στο να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της οι τόσο μικρές ηλικίες. Αντίθετα, οι ηλικίες 35-44 και 45-54 κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά (31,7% και 27% αντίστοιχα).
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Αθήνα κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό πελατών ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι εργάζονται με εισόδημα 1.500 ευρώ και άνω και είναι παντρεμένοι. Αυτό μας δείχνει ότι, πλέον, οι υψηλόμισθοι κυρίως προβαίνουν σε ιδιωτική ασφάλιση και όσοι έχουν σοβαρά συναισθηματικά κίνητρα (οικογένεια).
Η πιο διαδεδομένη ασφάλιση είναι αυτή του αυτοκινήτου, του σπιτιού (φωτιάς, αστικής ευθύνης), ενώ ακολουθούν αυτή της νοσηλείας και η ασφάλεια ζωής. Παραδόξως, η ασφάλεια κλοπής σπιτιού κατέχει μόλις ένα 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"