Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική μπάσκετ

Αποκλεισμός - σοκ για την εθνική ομάδα του μπάσκετ

Στη Βενεζουέλα, εκεί όπου διεξάγεται το προολυμπιακό τουρνουά, η εθνική ομάδα ηττήθηκε (79-80) από τη Νιγηρία στην προημιτελική φάση και έτσι αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Ήταν ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στην τελευταία φάση, 2'' πριν από τη λήξη, όταν ο Σπανούλης επιχείρησε σουτ τριών πόντων, του έγινε φάουλ που....
δεν δόθηκε και η ομάδα της Νιγηρίας κράτησε την πολυπόθητη νίκη.
Ζούρος και παίκτες ήθελαν αλλά μάλλον δεν μπορούσαν. Στο πιο κρίσιμο ματς του τουρνουά η εθνική ομάδα δεν έδειξε τις αρετές της. Πολλές χαμένες βολές (17/28) , άστοχες προσπάθειες, ενώ η Νιγηρία μάζεψε και αρκετά (17) επιθετικά ριμπάουντς.


Ετσι, το ελληνικό μπάσκετ δεν θα εκπροσωπηθεί στο Λονδίνο και αυτό είναι ένα αποτέλεσμα που αφήνει πίκρα σε όσους έχουν ευχάριστες αναμνήσεις από την εθνική ομάδα.


Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 42-30 για την εθνική και λίγο μετά η διαφορά πήγε στους 13 πόντους(47-34). Κάπου εκεί όμως η Νιγηρία ανέκαμψε, η διαφορά μειώθηκε και στο 34' είχαμε ισοπαλία (65-65) στο σκορ. Στη συνέχεια έγινε αληθινή μάχη, ο Σπανούλης έδειχνε να παίζει μόνος στην επίθεση, το σκορ έγινε 79-78 με τρίποντο του Παπανικολάου, αλλά με δύο βολέςο Νταγκουντούρο διαμόρφωσε το τελικό 80-79 για τη Νιγηρία που έκανε τη μεγάλη έκπληξη.


Τα δεκάλεπτα: 21-21, 42-30, 56-50, 79-80.


Ελλάδα: Μπουρούσης 18, Ζήσης 2, Σπανούλης 25, Καλάθης 3, Φώτσης 2, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 8, Μπράμος 4, Μαυροειδής 6, Μάντζαρης 1, Καϊμακόγλου.


Νιγηρία: Σκιν 6, Ντιόγκου 17, Νταγκουντούρο 14, Ομπασοάν 7, Α. Αμίνου 9, Αλ Φαρούκ Αμίνου 13, Ογκούσι 10, Αρτσιμπονγκ 2, Ουγκομποάγια, Ογεντ΄ζει 2. 

ΤΑ ΝΕΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"