Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Χειροπέδες σε εφοριακό για μίζα

Χειροπέδες σε εφοριακό για μίζαΦέρεται να ζήτησε 5.000 ευρώ από ιδιοκτήτη εταιρείας, προκειμένου να «κλείσει» υπόθεση ελέγχου. 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη σύλληψη τραυμάτισε αστυνομικό με το αυτοκίνητό του και πέταξε τον φάκελο με τα χρήματα από το παράθυρο.
Μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή ο 47χρονος εφοριακός, που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι....
ζήτησε και πήρε μίζα 5.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη ναυλομεσιτικής εταιρείας τουριστικών σκαφών, αντιπρόσωπο του σλοβενικού ναυπηγείου, προκειμένου να «κλείσει» υπόθεση ελέγχου πώλησης σκάφους αναψυχής, μέρος του ποσού της αξίας του οποίου είχε αποκρυβεί.
Ο κατηγορούμενος, που φέρεται ως στενός συγγενής ανώτατου δικαστικού, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην 24η ανακρίτρια, με τις κατηγορίες της κακουργηματικής εκβίασης, παθητικής δωροδοκίας και αντίστασης, όπως επίσης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς στην προσπάθειά του να γλιτώσει τη σύλληψη φέρεται ότι επιχείρησε να τραυματίσει με το αυτοκίνητό του αστυνομικούς που τον καταδίωκαν.
Ο 47χρονος, που υπηρετούσε ως ελεγκτής στο ΣΔΟΕ μέχρι τον Ιανουάριο του 2011 και στη συνέχεια μετατέθηκε στη ΔΟΥ Ηλιούπολης, συνελήφθη στις 3 Ιουλίου, την ώρα που ? σύμφωνα με την κατηγορία ? μόλις είχε παραλάβει από τη μητέρα του ιδιοκτήτη της επιχείρησης φάκελο με 5.000 ευρώ και είχε μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγει. Στην προσπάθειά του μάλιστα να γλιτώσει τη σύλληψη, φέρεται ότι πέταξε από το παράθυρο τον φάκελο με τα χρήματα.
Χειροπέδες σε εφοριακό για μίζα
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας είχε λάβει την εντολή να διενεργήσει έλεγχο σε βάρος της ναυλομεσιτικής εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2011.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα σε βάρος του από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, φέρεται ότι είχε ζητήσει ακόμη 5.000 ευρώ από τον προηγούμενο λογιστή της εταιρείας, ο οποίος στη συνέχεια είχε απολυθεί.
Στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για «υπόθεση παγίδευσής μου, ενός στησίματος με σκοπό τη φορολογική ασυλία του καταγγέλλοντος?».
Εδωσε διαφορετική εκδοχή
Τι ισχυρίζεται ο 47χρονος συλληφθείς
Για το περιστατικό τής επ' αυτοφώρω σύλληψής του και για όσα επακολούθησαν ο κατηγορούμενος εφοριακός αρνήθηκε ότι ζήτησε χρήματα και έδωσε άλλη εικόνα, ισχυριζόμενος: «Πράγματι 3 Ιουλίου περί ώρα 15.30 πήγα... και πάρκαρα έξω από την επιχείρηση. Με υποδέχθηκε η κ. Τ?, μου πρότεινε να μου φτιάξει καφέ και γενικώς είχε ύφος πολύ φιλικό, περισσότερο από αυτό που θα ανέμενε ένας ελεγκτής της ΔΟΥ, όπως εγώ, που συναντούσε. Της είπα ότι δεν θέλω καφέ και πιάσαμε για λίγο την κουβέντα σχετικά με τους ελέγχους και της είπα ότι κάνω τη δουλειά μου. Κατάλαβα ότι ήταν μάλλον παραπονούμενη...
Μου παρέδωσε έναν κλειστό φάκελο, λέγοντάς μου εδώ είναι η αλληλογραφία της παραγγελίας του πλοίου, τη χαιρέτησα λέγοντάς της ότι θα επικοινωνήσει η υπηρεσία μας μαζί της και αποχώρησα έχοντας τον φάκελο αυτόν, κλειστό, στα χέρια μου. Μπήκα στο αυτοκίνητό μου, έβαλα μπρος και εκείνη την ώρα αντιλαμβάνομαι ότι κάποιος με πολιτικά ρούχα μού ανοίγει βιαίως την πόρτα του οδηγού. Πατάω γκάζι ενστικτωδώς και είδα τον άνθρωπο αυτόν να τρέχει προς την πλευρά μου και να με κυνηγά. Θεώρησα ότι μου επιτέθηκε κάποιος κακοποιός... Υποψιαζόμενος ότι ''κάτι τρέχει'' ανοίγω με το ένα χέρι τον φάκελο και βλέπω ότι έχει χρήματα. Ενστικτωδώς πετώ τον φάκελο από το παράθυρο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"