Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Οριστικοποιήθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οριστικοποίησαν σε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κομμάτων που την απαρτίζουν (Χρ. Λαζαρίδης από τη ΝΔ, Κ. Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δ. Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ). 
Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Πέμπτη, οπότε αναμένεται να συνταχθεί το κείμενο της συμφωνίας. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί....
τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Στη συνάντηση των Χρ. Λαζαρίδη, Κ. Σκανδαλίδη και Δ. Χατζησωκράτη συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και η εφεδρεία στον δημόσιο τομέα.
Μεταξύ των τριών υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών. 
Επίσης υπάρχει ομοθυμία να μην γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα αλλά και να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι τα ζητήματα που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και στην αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος δεν θα τεθούν άμεσα και παραπέμπονται να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία μπορεί να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013. Ως άμεση όμως δέσμευση της κυβέρνησης αναλαμβάνεται η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, με βασικό κριτήριο στο κάθε νέο τμήμα να εκλέγονται το πολύ έξι βουλευτές.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στην τροποποίηση του νόμου Ραγκούση για τους παράνομους μετανάστες, έτσι ώστε η ιθαγένεια να δίνεται στα παιδιά τους σε ηλικία 18 ετών και αφού αποποιηθούν την ιθαγένεια των γονιών τους κι όχι με την γέννηση τους, όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος.
Σχετικά με τη επικείμενη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, θα διατυπωθεί, μεταξύ άλλων, το αίτημα να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις, καθώς τα ποσά είναι μεγάλα και δύσκολα μπορούν να αποπληρωθούν άμεσα. 
Όσον αφορά στη δέσμευση να απολυθούν 15.000 από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα τρία κόμματα δεν το αποδέχονται γιατί δεν θα έχει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος και, όπως λέγεται, στέλνει λάθος μήνυμα αυξάνοντας την ανεργία. Αντιπροτείνεται η κατάργηση φορέων και υπηρεσιών και για τους υπαλλήλους ένταξη σε καθεστώς εφεδρείας και μετατάξεις έπειτα από αξιολόγηση. 
Οι εκπρόσωποι των τριών κυβερνητικών κομμάτων συμφώνησαν σε ένα ευρύ πλαίσιο αλλαγών στο Δημόσιο, όπως άμεσες αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις φορέων (όπως για παράδειγμα των συγκοινωνιακών φορέων της Αττικής ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ σε έναν). λουκέτο σε δεκάδες οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου που  δεν έχουν αντικείμενο κ.λπ.  
Με την τρόικα
Το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Σαμαράς θα έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρωθυπουργός με τα στελέχη της τρόικας. 
Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σε πλήρη δράση με βαριά ατζέντα, καθώς την Παρασκευή αρχίζουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθούν και τα κομματικά όργανα για να κλείσουν οι εκκρεμότητες που παραμένουν ανοικτές στη ΝΔ, με κορυφαία τη θέση του νέου γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής (μετά την υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου).
 «Είμαι μια χαρά» 
Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη και συνεργάτες που τον συναντούν στην οικία του στην Κηφισιά, ο Αντώνης Σαμαράς είναι όλο και καλύτερα.
Ο ίδιος, θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και να σταματήσουν τα διάφορα σενάρια, ανοίγοντας την πόρτα της οικίας του το βράδυ της Δευτέρας και ξεπροβοδίζοντας, ενώπιον των δημοσιογράφων τον Γ.Στουρνάρα, τον Χρ.Σταϊκούρα και τον σύμβουλό του Χρ.Λαζαρίδη. 
«Είμαι μια χαρά» είπε στους δημοσιογράφους που τον είδαν χωρίς γάζα στο δεξί, εγχειρισμένο, μάτι και επέστρεψε στην κατοικία του για να συνεχίσει τις συσκέψεις.
ΤΑ ΝΕΑ online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"