Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η «σκιώδης κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ-Τα μέλη της

http://www.briefingnews.gr/components/com_fpslideshow/images/syriza.jpgΣκιώδη κυβέρνηση» σχημάτισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκήσει στενό μαρκάρισμα στην κυβέρνηση.
Ο καταμερισμός ρόλων και οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κ.Ο. της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τα «χαρτοφυλάκια» της «σκιώδους κυβέρνησης» καταλαμβάνουν:...


Εξωτερικών: Ρένα Δούρου
Οικονομικών:  Ευκλείδης Τσκαλώτος
Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αλέξης Μητρόπουλος
Άμυνας: Θοδωρής Δρίτσας
Εργασίας:      Δημήτρης Στρατούλης
Υγείας: Ανδρέας Ξανθός
Ενέργειας: Θανάσης Πετράκος
Μακεδονίας: Λίτσα Αμανατίδου
Τουρισμού: Μιχάλης Κριτσωτάκης
Δημόσιας Τάξης: Δημήτρης Τσουκαλάς
Δημόσιας Διοίκησης (Εσωτερικών): Σοφία Σακοράφα
Δικαιοσύνης: Ζωή Κωνσταντοπούλου
Παιδείας-Πολιτισμού:  Τάσος Κουράκης-Θεανώ Φωτίου
Περιβάλλοντος: Ηρώ Διώτη
Υποδομών: Γιώργος Σταθάκης
Αγροτικής Ανάπτυξης:  Βαγγέλης Αποστόλου.  


Τα μέλη της «σκιώδους κυβέρνησης» θα προΐστανται ομάδας πέντε βουλευτών  για να παρακολουθούν το έργο της κυβέρνησης αλλά και να καταθέτουν προτάσεις νόμου στον τομέα ευθύνης  τους.


Επίσης συστήνεται τετραμελής  επιτροπής για την παρακολούθηση του Μνημονίου και με αρμοδιότητα να αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες.


Επικεφαλής ορίζεται ο Αλέξης Μητρόπουλος  και μέλη της οι Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Δραγασάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλου.


Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ορίστηκαν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουπλής.


Στο Προεδρείο της Βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπείται με τον Γιάννη Δραγασάκη σε θέση Αντιπροέδρου. Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το BriefingNews, ο Αλέξης Τσίπρας προόριζε τον κ. Δραγασάκη για τη θέση του Αντιπροέδρου, καθώς το έμπειρο στέλεχος της Αριστεράς έχει αναλάβει την επικαιροποίηση και προσαρμογή του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στα νέα δεδομένα.


Τα ονόματα των κ.κ. Δρίτσα και Κουράκη είχαν γίνει γνωστά την προηγούμενη εβδομάδα για τα «χαρτοφυλάκια» που θα αναλάβουν ενώ στην «Κουμουνδούρου» δεν θέλουν να κάνουν λόγο για «σκιώδη κυβέρνηση», καθώς ο όρος αποπνέει, σύμφωνα με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε στο BriefingNews «κυβερνητισμό, ο οποίος δεν συνάδει με τις ιδεολογικές αρχές ενός κόμματος της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που επιδιώκει να γίνει κυβερνώσα προς όφελος του ελληνικού λαού και του τόπου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"