Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.

Άμεση προώθηση αποκρατικοποιήσεων αλλά και λουκέτο ή συγχωνεύσεις σε πάρα πολλούς φορείς του Δημοσίου ετοιμάζει η κυβέρνηση έτσι ώστε να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για τη συζήτηση που θα ξεκινήσει για τροποποίηση του μνημονίου.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσουν οι διαδικασίες άμεσα και να υπάρξουν αποτελέσματα και εντός του καλοκαιριού, ώστε και να....
διαμορφωθεί και καλύτερο κλίμα στους πιστωτές, αλλά και να υπάρξει μια κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνησης προς την τρόικα για την επαναδιαπραγμάτευση
Και αυτό γιατί η δυσπιστία παραμένει ισχυρή, όπως φάνηκε και από τη στάση της Ανγκελα Μέρκελ, η οποία κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αναφερόμενη στην Ελλάδα, μίλησε για προβληματική περίπτωση.
Ο κ. Σαμαράς, όπως φάνηκε και από την επιστολή του στους Ευρωπαίους ηγέτες, επιλέγει πιο ήπιους τόνους, καθώς πιστεύει ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως τη νέα κυβέρνηση, είναι να κερδίσει χρόνο, προσβλέποντας στην παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά ένα ή δυο χρόνια.
Γι' αυτό και στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους εταίρους, τους διαβεβαιώνει ότι αποδέχεται τον πυρήνα της δανειακής σύμβασης και του εφαρμοζόμενου οικονομικού προγράμματος, με τις αναγκαίες όμως τροποποιήσεις -βελτιώσεις για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ύφεσης.
Το «κλειδί» στη μάχη για να κερδίσει τις αναγκαίες τροποποιήσεις, είναι η αναφορά του στη λακωνική επιστολή που απέστειλε, ότι πρώτον η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης και δεύτερον ότι η χώρα μας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης.
Στη φαρέτρα του, ο κ. Σαμαράς έχει το όπλο των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες επισήμανε στην επιστολή του ότι θα επιταχυνθούν και αναμένονται εντός των επόμενων ημερών και σχετικές ανακοινώσεις.
Το δεύτερο όπλο του κ. Σαμαρά είναι ο περιορισμός του δημόσιου τομέα με καταργήσεις ή συγχωνεύσεις οργανισμών, ένα σχέδιο που δεν κατάφερε να υλοποιήσει και το ΠΑΣΟΚ από το 2009 και αντιμετώπισε σωρεία προβλημάτων. Ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις πάνω από 70 φορέων του Δημοσίου και ήδη υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου μια πρώτη λίστα, αλλά αυτά θα αποφασιστούν οριστικά τις επόμενες ημέρες.
Τρεις τρόποι
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται τρεις τρόποι για τους εργαζομένους: είτε με απόλυση των συμβασιούχων όταν λήξουν οι συμβάσεις τους είτε με μετατάξεις του μόνιμου προσωπικού είτε με την εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"