Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σε 9 δόσεις η εξώφλιση των φόρων προς την εφορία

Την αύξηση του αριθμού των δόσεων καταβολής του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς που θα περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά της εφορίας για τις φετινές δηλώσεις, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην καταβολή των φόρων και παράλληλα να εξασφαλιστεί η ομαλή είσπραξη των εσόδων από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα....
σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών εξετάστηκε η δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος και των άλλων εισφορών που περιλαμβάνονται στο φετινό εκκαθαριστικό σε εννέα αντί σε τρεις δόσεις.

Οι τρεις πρώτες θα είναι διμηνιαίες, όπως ισχύει έως σήμερα, και οι υπόλοιπες μηνιαίες, φτάνοντας έως τον Ιούνιο του 2013.


Το μέτρο είναι υπό συζήτηση, με αποτέλεσμα να μην έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν για τις επιπλέον δόσεις θα υπάρχουν προσαυξήσεις, αν θα υπάρξει κάποιο όριο εισοδήματος για τη δυνατότητα αξιοποίησης των επιπλέον δόσεων κά.


Άλλωστε αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα οπότε θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.


Η εξόφληση σε περισσότερες δόσεις κρίνεται αναγκαία, καθώς ο φόρος που καλούνται να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι είναι αυξημένος λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου, των τεκμηρίων διαβίωσης, της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος (για τους ελεύθερους επαγγελματίες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"