Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

56 άτομα προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας, συνταξιοδοτήθηκε τους τελευταίους 18 μήνες.

Image
Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος Καλαμάτας, λόγω του μειωμένου αριθμού υπαλλήλων του και ιδιαίτερα σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος.
Όπως τόνισε, «από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Διοικητικού, από τις αρχές του 2011 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2012, έχουν συνταξιοδοτηθεί....

από το μόνιμο προσωπικό συνολικά 56 άτομα. Τα 45 από αυτά τον προηγούμενο χρόνο και τα έντεκα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. 
Από αυτούς, τα οκτώ άτομα ή ποσοστό 15% προέρχεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία, όπως φαίνεται, είναι και αυτή που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.
Αν αναλογιστούμε ότι σήμερα το προσωπικό του κεντρικού Δήμου, εκτός νομικών προσώπων, ανέρχεται σε 465 υπαλλήλους, μέσα 18 μήνες έχει συνταξιοδοτηθεί το 10%. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα μέτρα απαγόρευσης των προσλήψεων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση τραγική, όχι φυσικά μόνο στο Δήμο Καλαμάτας, αλλά και σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Από την πλευρά μας προτείνουμε η πολιτική αυτή να αλλάξει, οι προσλήψεις να γίνονται ορθολογικά με κάποιον προγραμματισμό και μελέτη και να επανεξετάσουν οι υπεύθυνοι την πολιτική των μετατάξεων. Λέγεται ότι υπάρχουν υπεράριθμες υπηρεσίες ή υπηρεσίες που δεν έχουν σκοπό και αντικείμενο. Ας το δουν αυτό οι αρμόδιοι και ας ενισχύσουν τους Δήμους όπου υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα».
ΘΑΡΡΟΣ News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"