Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Περικοπές 30% στο Δημόσιο με κατάργηση οργανισμών, μείωση επιδομάτων και λειτουργικών δαπανών

Ηαναδιάρθρωση των δομών του κράτους με παράλληλη αποχώρηση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς απολύσεις, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο κυβερνητικό σχέδιο που αφορά τις κρατικές δομές.
Τα στελέχη της τρόικας φαίνεται να συμφωνούν πως με τη μείωση των μισθών, αλλά και τις αποχωρήσεις υπαλλήλων το κόστος του κράτους θα μειωθεί τόσο ώστε δεν θα είναι αναγκαίες....
οι απολύσεις υπαλλήλων.
Η μείωση των δομών κατά μέσο όρο κατά 30% με παράλληλη μετακίνηση υπαλλήλων από υπουργείο σε υπουργείο για την κάλυψη των κενών θωρείται μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση και μέτρο που θα επιτύχει τους στόχους του μνημονίου σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Ναυτεμπορικης».

Από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης διαμηνύουν ότι η απόφαση του 1 προς 5 στο στενό δημόσιο τομέα και 1 προς 10 στις ΔΕΚΟ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, καθώς και η πολιτική δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Με βάση τον ρυθμό των αποχωρήσεων από τις 150.000 λιγότερες θέσεις που απαιτεί η τρόικα θα καλυφθεί ένας αριθμός περίπου 125.000. Μαζί με τη μείωση των μισθών ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι καλύπτεται ο στόχος του περιορισμού των δαπανών του κράτους και έτσι όλα δείχνουν ότι παρακάμπτεται ο σκόπελος των απολύσεων.

Αναλυτικότερα τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δρομολογούν:  
- μείωση μισθών στις ΔΕΚΟ και σε Οργανισμούς, με καθιέρωση υποαπασχόλησης (λιγότερες ημέρες εργασίας) για να μη γίνουν απολύσεις.
- νέα μείωση επιδομάτων
- μείωση 30% στις κρατικές δομές
- κλείσιμο και συγχωνεύσεις σε πάνω από 250 Οργανισμούς
- κλείσιμο γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων υπουργείων
- Μείωση λειτουργικών δαπανών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"