Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Παραίτηση (Νο3) Νικολόπουλου από τη κυβέρνηση. Έπραξε το αυτονόητο, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, ήθελε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στο υπουργείο, τις οποίες δεν τις πήρε και παραιτήθηκε, επικαλούμενος την μη άμεση έναρξη της επαναδιαπραγμάτευσης για να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την πράξη του.
Αυτή την ερμηνεία δίνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού μετά τη χθεσινή αιφνίδια παραίτηση του Νίκου Νικολόπουλου από την θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Στη θέση του υφυπουργού Εργασίας τοποθετείται....
ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Από την πρώτη στιγμή οι πληροφορίες έφεραν τον κ. Νικολόπουλο δυσαρεστημένο με την ανάληψη υφυπουργικού ρόλου, πόσο μάλλον με προϊστάμενο τον Γιάννη Βρούτση, τον οποίον θεωρούσε "νέο" σε σχέση με τα δικά του "ένσημα" στο κόμμα και στη Βουλή.
Στον απόηχο της ομιλίας του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στη Βουλή την Κυριακή, κυβερνητικά στελέχη εμφανίσθηκαν ανήσυχα καθώς είχαν εντοπίσει έντονη δυσφορία σε βουλευτές του κόμματος για την χρονική μετάθεση της επαναδιαπραγμάτευσης
Ενόψει και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης, επιχείρησαν "συνεργασίες" με τους δυσαρεστημένους προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. 
Κι όπως έλεγαν χθες "από αλλού φοβόμαστε, από αλλού μας ήλθε".
Είναι η 3η παραίτηση υπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά μετά αυτών του κ. Ράπανου και Γιώργου Βερνίκου.
Picture 0 for «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ στην κατάργηση Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας, την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας, τονίζει ότι «η στάση του κ. Νικολόπουλου αναδεικνύει το αυτονόητο που θα έπρεπε να πράξουν όσα στελέχη της κυβέρνησης σέβονται τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η  επαναδιαπραγμάτευση εγκαταλείφθηκε την ημέρα των εκλογών».
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Ξεκαθαρίζω, ότι
μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.

Εύχομαι να κάνω λάθος.


Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.


Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.


Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».


Το επαναλαμβάνω και σήμερα.


Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.


Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.


Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.


Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"