Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Νέα παράταση στη προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2012 φυσικών προσώπων

Παρατείνεται ξανά η ημερομηνία υποβολής φορολογικής δήλωσης έτους 2012 για φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ). 
Η νέα παράταση της προθεσμίας στις φορολογικές δηλώσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών,  αφορά την υποβολή χειρόγραφων δηλώσεων από τους φορολογούμενους μέχρι και τη Τρίτη 10 Ιουλίου 2012. 
Η παλαιά ημερομηνία υποβολής έληξε σήμερα Δευτέρα (2-7-2012).
Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά....
στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των υπόχρεων σε υποβολή της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ, και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία έληγε στις 2 Ιουλίου 2012, έως και τις 10 Ιουλίου 2012.
Υπενθυμίζουμε, ότι για τους υπόχρεους που η υποβολή φορολογικής δήλωσης 2012 γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου (internet στο www.gsis.gr) και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η ημερομηνία λήγει στις 16 Ιουλίου 2012

Η νέα χρονική παράταση δόθηκε εξαιτίας του πολύ μικρού αριθμού δηλώσεων που έχουν έως σήμερα υποβληθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις έχουν υποβληθεί σε σύνολο 5,5 εκατ. Τέλος λόγω της μείωσης του αφορολόγητου ορίου καθώς και εισφορών / προκαταβολών φόρου, προκύπτει κατά μέσο ορό επιβάρυνση 1.500 ευρώ (μέχρι στιγμής) στις εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"