Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ψήφος εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές στην κυβέρνηση

Ψήφος εμπιστοσύνης από 179 βουλευτές στην κυβέρνηση
Με την ψηφοφορία που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠαΣοΚ - ΔΗΜΑΡ, ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων. 
Κατά την ψηφοφορία 179 από τους 300 βουλευτές παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ 121 είπαν «οχι».

Προηγήθηκαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής οι τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης καθώς και....

οι δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών.
 
Αντιπαράθεση μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα


Στη δευτερολογία του ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ως «
αβανταδόρο του λόμπι της δραχμής» , ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει ότι η κυβέρνηση θα οδηγήσει την κοινωνία στην κόλαση και τη χώρα στη δραχμή.

Νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, στη δευερολογία του ο Ευ. Βενιζέλος


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο
Ευάγγελος Βενιζέλος στη δευτερολογία του, λέγοντας ότι εγκατέλειψε τα περί καταγγελίας του Μνημονίου και υιοθέτησε τα περί αντικατάστασής του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει, αν όχι στην κυβέρνηση, τουλάχιστον στην εθνική ομάδα διαπαραγμάτευσης, ώστε να συνεισφέρει, «ακόμα και με τις απειλές του», όπως τόνισε.


Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί όλα όσα έγιναν με μάχες και προσπάθεια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ή επενδύσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία.


«
Ναι, αλλά πώς θα γίνουν όλα αυτά; Χωρίς καμία στρατηγική μείωσης των ελλειμμάτων; Χωρίς καμία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

O κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι το εσωτερικό μέτωπο τείνει να γίνει πιο δύσκολο από ό,τι το ευρωπαϊκό μέτωπο διαπραγμάτευσης.


Φ. Κουβέλης: Μόνη λύση η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου


Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η μονομερής καταγγελία του Μνημονίου είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ.
Φώτης Κουβέλης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι η μόνη «βαθύτατα προοδευτική και ρεαλιστική λύση» για τη χώρα είναι η επαναδιαπραγμάτευση, με στόχο την αποδέσμευση από τους σκληρούς όρους του μνημονίου.


Σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών
Γ.Στουρνάρας θα μιλήσει στην Ευρώπη για την ανάγκη επιμήκυνσης της δημοσιονομικής εφαρμογής.

Ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες «ασφυξίας», με την κοινωνία «έτοιμη να εκραγεί» και παραδέχτηκε επίσης ότι ο ίδιος δεν είχε συμφωνήσει με το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους.


Τόνισε όμως ότι η καταγγελία του Μνημονίου θα ήταν «επικίνδυνη» για τη χώρα.


Ξεκινώντας τη σύντομη δευτερολογία του πριν από την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η κρίση είναι αποτέλεσμα μιας συντηρητικής, φιλελεύθερης πολιτικής σε συνδυασμό με το πελατειακό κράτος.


Το προηγούμενο διάστημα «δεν προωθήθηκαν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», είπε, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάσταση: η φοροδιαφυγή αυξήθηκε και πλέον το 40% του ΑΕΠ αντιστοιχεί στην παραοικονομία και το 10% στη διαφθορά, ανέφερε.


Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε εμμέσως ότι θα παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης: «Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει την κυβέρνηση βάσει προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης» είπε.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, κυρία
Αλέκα Παπαρήγα στη δευτερολογία της επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του φορολογικού συστήματος με κατάργηση φόρων και θέσπιση αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ για ατομικό εισόδημα και 40.000 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια, σημειώνοντας ότι όσο και να αυξηθούν οι δόσεις καταβολής των φόρων, οι πολίτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν καθώς τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν.

«
Φοροφυγάδες θα είμαστε κι εμείς που τυπικά δεν είμαστε φτωχοί. Όταν στις 20 του μήνα τελειώνουν τα λεφτά του μήνα και δώδεκα δόσεις να βάλετε δεν θα μπορεί ο κόσμος να τα πληρώσει. Θα γίνουμε οι περισσότεροι φοροφυγάδες, δεν γίνεται να πληρωθούν. Θα είμαστε οι περισσότεροι φοροφυγάδες για εσάς, δικαιολογημένα φοροφυγάδες για εμάς. Δεν γίνεται να εισπράξετε αυτά που θέλετε.Φοροφυγάδες θα είμαστε όχι από ιδεολογία, από αδυναμία» τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Παράλληλα ζήτησε μείωση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη και τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης, κατάργηση των φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές και επιβολή αυξημένης φορολογίας σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.


Στο σημείο αυτό η κ. Παπαρήγα ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει ποιους εννοεί όταν λέει ότι «
θα φορολογηθούν οι πλούσιοι». «Τι θα πει πλούσιος;» διερωτήθηκε.

Επίσης, ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα απάντηση για το τι θα γίνει με τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ και εάν υπάρχει κίνδυνος στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και των συντάξεων.


Τέλος, για το θέμα του ΟΣΕ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει γιατί ενώ τα τελευταία 20 χρόνια λαμβάνονται μέτρα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού «τώρα ανακαλύψατε ότι πρέπει να τον πουλήσετε».


Ν.Μιχαλολιάκος: Δεν έπεισε ότι έχει λύσεις η κυβέρνηση

Δεν μάθαμε την αλήθεια για το πώς ήρθε η κρίση, είπε ο γενικός γραμματέας  της Χρυσής Αυγής κ.
Νίκος Μιχαλιολιάκος στη δευτερολογία του, αναφερόμενος στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, στις υπερβάσεις των δημόσιων έργων, στο «σάπιο Κράτος», όπως το χαρακτήρισε, που δίνει συντάξεις σε τυφλούς ή και νεκρούς.

«
Το Μνημόνιο δεν έφερε την κρίση, αλλά το Μνημόνιο επιδείνωσε την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είπε ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το ευρώ, γιατί από χώρα παραγωγής έγινε χώρα παραγωγής υπηρεσιών.


Κάλεσε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθεί το δικαίωμα της Ελλάδας να παράγει.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ, το οποίο κατέστησε τη χώρα «
αποθήκη» μεταναστών, καλώντας την κυβέρνηση να πολεμήσει για την αλλαγή της.

«Δ
εν φταίμε εμείς για τους πολέμους των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Δεν φταίμε εμείς για την Αραβική Ανοιξη. Δεν φταίμε εμείς που στη Ελλάδα υπάρχουν δύο εκατομμύρια μετανάστες».

Κάλεσε επίσης τον υπουργό Αμυνας να μην μειώσει τις στρατιωτικές δαπάνες, ενώ για το θέμα της ασφάλειας εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία αναφορά στην «ασύμμετρη απειλή» -όπως την χαρακτήρισε της εγκληματικότητας.


«Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση γιατί δεν μας έπεισε ότι έχει λύσεις για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"