Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ευρωπαϊκή κρίση βαρίδι στη Wall Street

Οι δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους οδήγησαν σε απώλειες τη Wall.  
Φήμες για νέες υποβαθμίσεις τραπεζών από Moody’s.
«Βουτιά» 4% και 3,7% στα χρηματιστήρια Ιταλίας και Ισπανίας, αντίστοιχα. 
Κάτω από το $1,25 το ευρώ.
«Βουτιά» στη Wall μετά τις φήμες για υποβάθμιση των ισπανικών τραπεζών από τη Moody’s, τη νέα εκτόξευση στις αποδόσεις ισπανικών και ιταλικών ομολόγων και....
τις χαμηλές προσδοκίες των επενδυτών εν όψει της Συνόδου κορυφής των ευρωπαίων ηγετών
Αναλυτικά τις ισχυρές απώλειες που σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ιδιαίτερα τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου Ισπανίας και Ιταλίας, ακολούθησε και η χρηματιστηριακή αγορά της Wall Street.

Οι σημερινές ρευστοποιήσεις στη Wall Street είχαν επίκεντρο τις δυσμενείς ευρωπαϊκές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα της κρίσης χρέους καθώς η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου ανήλθε άνω του 6,6% και αντίστοιχα το ιταλικό ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα του 6%.

Παράλληλα οι φήμες για επικείμενη μαζική υποβάθμιση των ισπανικών τραπεζών από τη Moody’s καθήλωσε από την έναρξη της συνεδρίασης, το όποιο αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Επιπλέον περιορισμένες εμφανίζονται οι προσδοκίες των επενδυτών αναφορικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Συγκεκριμένα στη Σύνοδο Κορυφής δεν αναμένεται να παρθούν δραστικές αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros ουσιαστικά να προειδοποιεί για ενδεχόμενη διάλυση του ευρώ εάν η Γερμανία επιμείνει στην αυστηρή της στάση έναντι της τραπεζικής ενοποίησης.  
Παράλληλα, η επίσημη προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης νωρίς το πρωί και αντίστοιχα η προσφυγή της Κύπρου αργά το απόγευμα, δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Στη συνεδρίαση της Wall, ισχυρές απώλειες κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος με τη μετοχή της Bank of America να υποχωρεί 4%, της Citigroup 4,8% και της Wells Fargo με πτώση 2,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχώρησε κάτω από το 1,25 δολ. και συγκεκριμένα στο 1,247 δολ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 80 δολ., υποχωρώντας 1,1% στα 78,88 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 1,2% στα 1.584 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραφε απώλειες 10,6% στο 1,60 δολ., και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 1,7% στα 16,90 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 1,09%, στις 12.502,66 μονάδες, ο S&P με απώλειες 1,6% στις 1.313,72 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,95%, στις 2.836,16 μονάδες.

Τρίτη διαδοχική πτωτική συνεδρίαση στις ευρωαγορές καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τα αποτελέσματα της προσεχούς συνόδου κορυφής της Ε.Ε. Ανησυχίες επενδυτών μετά την προειδοποίηση Monti για μόλις μία εβδομάδα προθεσμία ώστε να σωθεί το ευρώ.

Αναλυτικά, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε πτωτικά 1,14% στις 5.451 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 2,09% στις 6.132 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα 2,24% στις 3.022 μονάδες.

Αντίστοιχα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια του Νότου, ο δείκτης MIB του Μιλάνου σημείωσε «βουτιά» 4,02% στις 13.114 μονάδες και ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης με απώλειες 3,67% στις 6.624 μονάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"