Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σάντος: "Ίσως έφτασε η ώρα να νικήσει η Ελλάδα"

Αισιόδοξος είναι ο Φερνάντο Σάντος για την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας κόντρα στην Γερμανία, όπως φάνηκε στην συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (21/6) στο γήπεδο του Γκντάνσκ.
Μάλιστα ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε πως ίσως είναι ώρα η "γαλανόλευκη" να κερδίσει τους Γερμανούς και σε ερώτηση αν σκέφτεται τον τελικό, απάντησε πως αν δεν τον σκεφτόταν τώρα θα ήταν για ψάρεμα.
Από την πλευρά τους οι Φάνης Γκέκας και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τόνισαν πως....
ναι μεν η Γερμανία είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει εντός του γηπέδου.
Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:
Αρχικά ο Φερνάντο Σάντος σχολίασε την παρουσία των Φάνη Γκέκα και Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην συνέντευξη Τύπου (σ.σ. ήταν και πριν τον αγώνα με την Ρωσία): "Δεν είναι δικιά μου η επιλογή των παικτών για τη συνέντευξη Τύπου. Εγώ είμαι υποχρεωμένος να έρθω και ήρθα. Αν είναι οιωνός, ακόμη καλύτερα".
Για τον αγώνα της Παρασκευής είπε: "Εμείς έχουμε την επίγνωση της πραγματικότητας. Η Γερμανία άλλωστε δεν είναι μόνο φαβορί του ζευγαριού, αλλά και της διοργάνωσης. Όμως εμείς δεν έχουμε έρθει για διακοπές, ήρθαμε να διεκδικήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Γι' αυτό και περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι, εντός κι εκτός γηπέδου. Είμαι σίγουρος όσοι αγωνιστούν και από τις δύο ομάδες θα δώσουν τα πάντα".
Για το αν πιστεύει στην πρόκριση: "Γνωρίζουμε την αξία της Γερμανίας, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Όσα λεπτά όμως κι αν διαρκέσει ο αγώνας, 90 ή παραπάνω, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".
Για το γεγονός πως στην η Ελλάδα με Γερμανό προπονητή το 2004 κέρδισε την Πορτογαλία, αν τώρα με Πορτογάλο κερδίσει την Γερμανία είπε: "Ελπίζω να έφτασε η ώρα να νικήσει η Ελλάδα με Πορτογάλο προπονητή τη Γερμανία. Δεν το είχαμε σκεφτεί βέβαια έτσι.
Πηγή έμπνευσης όμως για εμάς πρέπει να είναι το 2004. Τότε η ομάδα έδειξε αποφασιστικότητα και με την πραγματική έννοια της λέξης ομάδας έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Ίσως να καταφέρουμε και εμείς κάτι παρόμοιο, αν όχι να δώσουμε το καλύτερο".
Για το κάπνισμα: "Αλήθεια είναι ότι καπνίζω πολύ. Μου αρέσει. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα σχόλια των Γερμανών και δεν με ενοχλεί".
Για την προοπτική ενός τελικού είπε: "Δεν υπάρχει κανένας προπονητής που να μην έχει τη φιλοδοξία ενός τελικού. Διαφορετικά θα είχα πάει για ψάρεμα ή διακοπές" και πρόσθεσε:
"Καπνίζω πολύ γιατί προσπαθώ να σκεφτώ τις κατάλληλες επιλογές (γέλια). Πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα, να περιορίσουμε τα λάθη. Μόνο έτσι θα αυξήσουμε τις πιθανότητες για να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Όλοι ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός. Όποιος χάσει, πάει σπίτι του. Όλοι οι προπονητές το ίδιο αισθάνονται".
Για το αν είναι παιχνίδι Δαυίδ εναντίον Γολιάθ τόνισε: "Αν το δούμε σαν Δαυίδ εναντίον Γολιάθ είναι καλό. Γιατί ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ. Και είναι αλήθεια ότι η Γερμανία είναι τεράστιο μέγεθος, αφού φτάνει ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις. Εγώ αναλαμβάνω αυτόν το ρόλο, αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία".
Για τις καιρικές συνθήκες: "Οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι δύο ομάδες θα είναι ίδιες. Μόνο αν βρέχει, το γήπεδο θα είναι βαρύ. Άρα οι καιρικές συνθήκες δεν θα κρίνουν ποιος θα είναι ο νικητής".
Για το πιο δύσκολο επίτευγμα του: "Το πιο δύσκολο από τα επιτεύγματα μου ήταν όταν ανέβασα μια ομάδα της τρίτης κατηγορίας στην πρώτη. Επίσης ήταν σημαντικό για μένα όταν κάθισα για πρώτη φορά στον εθνικό πάγκο της Ελλάδας. Όλοι ξέρουν πόσο έχω συνδεθεί και αγαπήσει την Ελλάδα. Γι' αυτό και η πορεία μας ως εδώ είναι πάρα πολύ ξεχωριστή επιτυχία".
Για την σφραγίδα που έχει βάλει στην Εθνική: "Ο προπονητής οποιαδήποτε ομάδας αυτό που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του βάζοντας τη δική του σφραγίδα. Αυτό και προσπαθήσαμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή.
Με βάση τη δυνατή άμυνα, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τις προοπτικές στο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι αυτή τη διετία έχουν γίνει αργά, αλλά σταθερά βήματα. Εκπληκτική είναι και η δουλειά του κ. Λεβ, ο οποίος έχει δώσει μια μεγαλύτερη ποικιλομορφία χωρίς να έχει αδύνατα σημεία".
Αν έχει επιστήσει την προσοχή των παικτών του σε κάποιον παίκτη της Γερμανίας: "Δεν έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιον ποδοσφαιριστή, έχουμε επικεντρωθεί συνολικά στη Γερμανία. Την έχουμε αναλύσει, ιδίως στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.
Οι εποχές άλλωστε που οι μονάδες που έκαναν τη διαφορά έχουν παρέλθει. Μαν του μαν άλλωστε δεν υπάρχουν στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, άρα δεν χρειάζεται να εστιάσουμε σε κάποιον παίκτη διαφορετικά".
Για τον Εζίλ ανέφερε: "Όταν μιλάμε για τον Οζίλ, μιλάμε για έναν ταλαντούχο και καταπληκτικό ποδοσφαιριστή. Το αναγνωρίζει άλλωστε και ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος λέει ότι είναι το καλύτερο 10άρι. Το σίγουρο είναι δεν θα τον παίξουμε μαν του μαν. Δεν θα υπάρχει κάποιος που θα τον ακολουθεί μέχρι την τουαλέτα, όπως κάποτε εγώ τους αντιπάλους μου".
Για το αν πάει το παιχνίδι στα πέναλτι: "Τα πράγματα είναι απλά αν φτάσουμε στα πέναλτι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, αρχικά οι πέντε και μετά ο τερματοφύλακας μήπως και αποκρούσει κάποιο χτύπημα. Τα χαμένα πέναλτι δεν σημαίνουν κάτι. Στο Ρεάλ-Μπάγερν είδαμε τι συνέβη. Εγώ ξέρω ότι πέναλτι δεν χάνει αυτός που δεν εκτελεί".
Γκέκας: "Θα πρέπει να αποδείξει η Γερμανία ότι είναι φαβορί"
Ο Φάνης Γκέκας για την Γερμανία είπε: "Τη γερμανική ομάδα την ξέρουμε, όπως και τη νοοτροπία της. Είναι δύσκολο ματς, είναι το φαβορί, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει είτε στα 90 είτε στα 120 λεπτά".
Για την απουσία του Καραγκούνη: "Ο Γιώργος είναι σίγουρα μεγάλη απώλεια, είναι η ψυχή της ομάδας. Πρέπει να επωμιστούμε όλοι μας αυτήν την ευθύνη και να αναπληρώσουμε το κενό του".
Παπασταθόπουλος: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα"
Ο Παπασταθόπουλος ανέφερε για τα σχόλια των Γερμανικών ΜΜΕ: "Δεν μας αγγίζουν ούτε μας ενοχλούν τα σχόλια. Εμείς θα μπούμε να δώσουμε το 100%" και πρόσθεσε:
"Πιστεύω ότι και οι 11 παίκτες είναι έτοιμοι να μπουν ό,τι έκαναν στα προηγούμενα ματς. Αν είμαστε καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"